Δύο πρώην υπουργοί κατηγορήθηκαν γραπτώς από την κυπριακή αστυνομία σε σχέση με τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση Λεμεσού και πρόκειται να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Με ταχύτατους ρυθμούς η κυπριακή Δικαιοσύνη αρχίζει και επιμερίζει ευθύνες και παραλείψεις και να αποστέλλει στο ακροατήριο όλους όσους θεωρεί υπεύθυνους ή ηθικά αυτουργούς για την έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες πυροσβέστες και στρατιώτες και επιδείνωσε την κυπριακή οικονομία.

Συγκεκριμένα η κυπριακή αστυνομία πήρε το πράσινο φως από τον Γενικό Εισαγγελέα και άσκησε ποινική δίωξη εναντίον οκτώ ατόμων. Ανάμεσά τους, και οι τέως υπουργοί Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού (υιός του πρώην Προέδρου της Κύπρου Σπύρου Κυπριανού_ που πολλοί στην Κύπρο τον θεωρούσαν ως τον μελλοντικό υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας) και Άμυνας κ. Κ. Ποκίστας. Και οι δύο είχαν παραιτηθεί τρεις ημέρες μετά την έκρηξη.

Οι δύο πρώην υπουργοί κλήθηκαν στο Αρχηγείο της Αστυνομίας και κατηγορήθηκαν γραπτώς. Τα άλλα έξι άτομα που επίσης κατηγορήθηκαν είναι στελέχη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Ο αρχηγός της Αστυνομίας κ. Μιχ. Παπαγεωργίου απέφυγε πάντως να πει πόσοι τελικά θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου, λέγοντας πως είναι καλύτερα να αποφευχθούν οι απαντήσεις έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας