«Ζήτησα να μιλήσω στο τηλέφωνο με τον κ. Σαμαρά και δεν μπόρεσα. Τι να συμμετάσχω σε μία κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα μπορώ να μιλώ στον ένα και δεν θα μπορώ να μιλώ στον άλλο;», είπε σε δήλωσή του στο «Βήμα» ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε συνάντηση με τους κκ. Παπανδρέου και Σαμαρά, για το θέμα του σχηματισμού νέας κυβέρνησης. «Για να σωθείι το «έμβρυο» ( η κυβέρνηση συνεργασίας)» όπως είπε «χρειάζεται η άμεση παρέμβαση. Και άμεση παρέμβαση είναι να βρεθεί ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γιώργος Παπανδρέου και εγώ, να βρούμε την κατάλληλη σύνθεση και τον πιο ενδεδειγμένο για πρωθυπουργό. Όσο το ψάχνουνε, τόσο χάνεται πολύτιμος χρόνος, τόσο μας κοροϊδεύει η Ευρώπη, τόσο ανασφαλής αισθάνεται ο Έλληνας...Εάν έχουν όρεξη να δώσουμε λύση. Διαφορετικά το πράγμα χαλάει».

Νωρίτερα, στις δηλώσεις του στο «Βήμα», είχε επιβεβαιώσει ότι του προτάθηκε από τον κ. Παπανδρέου να συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, μαζί με τρία τέσσερα στελέχη του, αλλά όπως είπε «ευχαριστώ πολύ, περιμένω τι θα βγει, πότε θα βγει και κυρίως το δείγμα γραφής του νέου σχήματος».

Ο κ. Καρατζαφέρης επιπλέον βάζει και ορισμένους όρους, όπως να μην προκύψει «μαϊμού πολιτικό σχήμα», ποιος θα είναι ο επικεφαλής της κυβέρνησης, να υπάρχει ορίζοντας πολιτικού βίου της νέας κυβέρνησης «όσο χρειάζεται» και να μπορεί να συνομιλήσει σοβαρά με τους δύο αρχηγούς των κομμάτων.