Τρεις ήταν οι άξονες με τους οποίους περιέγραψε τις εξελίξεις που αφορούν τη χώρα μας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα, σχετικά με τις διαβουλεύσεις και τη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για ριζικό κούρεμα του χρέους αλλά σε τέτοιο ύψος που δεν θα δημιουργήσει, όπως είπε, κινδύνους για την οικονομία, αναφέρθηκε σε νέο δάνειο που θα συνάψει η χώρα μας, αλλά και στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
΄Οπως επεσήμαιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος, εκτός από αυτό το περίγραμμα των εξελίξεων με βάση τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες, ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι η νέα δανειακή σύμβαση της χώρας μας θα οδεύσει για ψήφιση στη Βουλή τον επόμενο μήνα.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε προς τον κ. Βενιζέλο, ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ τόνισε ότι το κούρεμα του χρέους σε συνδυασμό με την λιτότητα σημαίνει μεγαλύτερη ύφεση.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιδιώξει πάγωμα στην αποπληρωμή χρέους ώστε να ελαφρυνθεί η ελληνική οικονομία από τόκους και κεφάλαιο για να μπορέσει να ξεπεράσει την ύφεση. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους για διαγραφή μεγάλου μέρους του, και επέμεινε στην άποψη για λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο , που να περνά μέσα από μια πολιτική ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.