Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλυψε πολιτικώς σήμερα την Μαρία Δαμανάκη, τονίζοντας ότι τα όσα είπε χθες η Ελληνίδα επίτροπος επί της ουσίας ήταν ορθά, ενώ χαρακτήρισε «σχήμα λόγου» τα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σημειώνοντας ότι ανάλογο ζήτημα δεν τίθεται.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων σήμερα στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αμέλια Τόρες είπε ότι πρόθεση και στόχος της κυρίας Δαμανάκη ήταν να στείλει ένα μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας και να πείσει του Ελληνες και τις Ελληνίδες για την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων, αύξησης της ανταγωνιστικότητας και ενίσχυσης της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, ώστε τα δημόσια οικονομικά να επανέλθουν σε υγιή βάση.

«Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι δύσκολο και ότι απαιτεί θυσίες για τον Ελληνικό λαό», σημείωσε η Αμέλια Τόρες, η οποία υπενθύμισε ότι η οικονομική βοήθειας ύψους 110 δισ. ευρώ παρέχει στήριξη στην Ελλάδα, ώστε να μην δανείζεται με απαγορευτικά επιτόκια και να καλύπτονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων. Η εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ακόμη ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι μονόδρομος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει αυτές τις προσπαθείς και θα εξέλθει ισχυρότερη από την κρίση.

Η ίδια εκπρόσωπος χαρακτήρισε «σχήμα λόγου» τις αναφορές της κυρίας Δαμανάκη για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Η Αμέλια Τόρες υπογράμμισε ότι σε κανένα επίπεδο, ούτε στην Επιτροπή αλλά ούτε και στο Eurogroup, δεν έχει τεθεί το θέμα αυτό το οποίο αρνήθηκε μάλιστα να κατονομάσει, κάτι που, όπως είπε, θα ενίσχυε τις εικασίες και τα σενάρια.

«Υπάρχει δουλειά να γίνει και αναμένουμε από την Ελλάδα να την κάνει ώστε να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και η χώρα να μπορέσει να χρηματοδοτείται από τις αγορές», κατέληξε η εκπρόσωπος της Επιτροπής.