▅ Οι τρεις οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν «ανοιχτούς λογαριασμούς» με τα δύο ολυμπιακών «φρονημάτων» θύματα. Η ήττα της ομάδας τους λειτούργησε ως αφορμή
▅ Πίσω από τις αντιπαραθέσεις για τα λάβαρα των ομάδων κρύβεται ένας αδυσώπητος πόλεμος συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών
▅ Ο 26χρονος πρόλαβε να πει στους τραυματιοφορείς: «Αυτούς που μας χτύπησαν τους ξέρω και θα τους τακτοποιήσω όταν συνέλθω»
Ενας ακόμη νεκρός προστέθηκε στη λίστα των θυμάτων του «ακήρυχτου» πολέμου μεταξύ των συμμοριών χούλιγκαν του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, εννέα μήνες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία. Οι τρεις οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι προχθές το βράδυ μετά την ήττα της ομάδας τους βγήκαν σε αναζήτηση δύο οπαδών του Ολυμπιακού με τους οποίους είχαν «ανοιχτούς λογαριασμούς» από παλιά θέλοντας να «πάρουν το αίμα τους πίσω», βρίσκονται ήδη στα χέρια της Αστυνομίας. Ο 24χρονος Θεόφιλος Σταυράκης, ο οποίος έχασε τη ζωή του, και ο 26χρονος φίλος του Κώστας Μπακανδρίτσος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται- έπειτα από πολύωρη χειρουργική επέμβαση- στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία», δέχθηκαν την επίθεση μέσα στην καφετέρια που διασκέδαζαν τη νίκη της ομάδας τους.

Το άγριο φονικό έγινε με άλλοθι το ποδόσφαιρο. Πίσω όμως από τις φανέλες και τα λάβαρα των ομάδων κρύβεται και ένας αδυσώπητος πόλεμος συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών, οι οποίες αναπτύσσονται στους χώρους των συνδέσμων των οργανωμένων οπαδών, σε πολλές περιοχές της Αθήνας.

Οι δύο νεαροί επέστρεψαν στη Λούτσα (Δήμος Αρτέμιδος) μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός και στη συνέχεια πήγαν στο στέκι τους για τα επινίκια. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα τρία άτομα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν φορούσαν διακριτικά του Παναθηναϊκού, μπήκαν στην καφετέρια, πλησίασαν τον 26χρονο και του είπαν: «Εσύ είσαι που έδωσες τα ονόματα στην Αστυνομία;». O ιδιοκτήτης της καφετέριας φοβήθηκε για επεισόδια και τους ζήτησε να βγουν έξω. Οι πέντε νεαροί υπάκουσαν, βγήκαν από το μαγαζί και συνέχισαν να διαπληκτίζονται έντονα. Ο 24χρονος και ο 26χρονος δέχθηκαν χτυπήματα με μαχαίρι στο στήθος και έπεσαν σοβαρά τραυματισμένοι στο πεζοδρόμιο. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με ΙΧ αυτοκίνητο.

Λίγο αργότερα οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος τη στιγμή που οι τραυματιοφορείς τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο είπε: «Τους βάζελους που μας χτύπησαν τους ξέρω και θα τους τακτοποιήσω όταν συνέλθω». Δυόμισι ώρες μετά το επεισόδιο ο 24χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.

Με βάση τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων οι αξιωματικοί της Ασφάλειας άρχισαν να αναζητούν τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης κυρίως στη Ραφήνα όπου διέμεναν. Λίγες ώρες αργότερα συνέλαβαν έναν από αυτούς, ενώ το μεσημέρι δύο ακόμη άτομα πέρασαν το κατώφλι του μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς και οι τρεις αναγνωρίστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες.

Πληροφορίες από την ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι τον Αύγουστο τα αδέλφια ενός εκ των τριών δραστών, οι οποίοι είναι χρήστες ναρκωτικών, είχαν γίνει «πρωταγωνιστές» επεισοδίου για ασήμαντη αφορμή με κάτοικο της περιοχής.

Ο πολίτης κατέφυγε στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση, αρχικά κατ΄ αγνώστων, για απειλή, εξύβριση και πρόκληση σωματικών βλαβών. Ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα κατονόμασε τα άτομα που του επιτέθηκαν.

Οι δράστες του χθεσινού επεισοδίου θεώρησαν ότι τα ονόματά τους τα αποκάλυψε στον πολίτη ο 26χρονος. Από εκείνη τη στιγμή ζητούσαν αφορμή για να λύσουν τις προσωπικές τους διαφορές.

Η προχθεσινή ήττα αποτέλεσε για αυτούς μια «χρυσή ευκαιρία». Αφού κατανάλωσαν αλκοόλ, έφυγαν από τη Ραφήνα και άρχισαν να αναζητούν τον 26χρονο στις καφετέριες της Λούτσας. Τελικά τον βρήκαν στην καφετέρια στη διασταύρωση των οδών Αρτέμιδος και Απόλλωνος, όπου και συνέβη το μοιραίο επεισόδιο.

* Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά οδηγήθηκαν χθες τρία άτομα, 25, 23 και 24 ετών, που συνελήφθησαν προχθές το βράδυ εντός και εκτός του Σταδίου «Γ. Καραϊσκάκη» στο Ν. Φάληρο πριν από και κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού. Ειδικότερα ο πρώτος συνελήφθη επειδή κατά τον σωματικό έλεγχο που έγινε στην είσοδο της Θύρας 25 βρέθηκαν στην κατοχή του τέσσερα αυτοσχέδια τσιγάρα με τρίμματα ινδικής κάνναβης. Ο 23χρονος συνελήφθη επειδή εκσφενδόνισε προς τους φιλάθλους που κάθονταν στη Θύρα 6 μια σακούλα με διάφορα αντικείμενα, ενώ προέβαλε και αντίσταση κατά τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς. Ο τρίτος τέλος επιχείρησε να εισέλθει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα της Θύρας 3.