Την πεποίθηση ότι τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας δίνουν το περιθώριο να μην εφαρμοστούν ψηφισμένα μέτρα, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας πως το τέλος του προγράμματος μεταφράζεται «σε μεγαλύτερες δυνατότητες για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην ανάταξη της ίδιας της κοινωνίας».

Συγκεκριμένα ο κ.Σκουρλέτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε πως «προφανώς δεν μπορούμε μέσα σε λίγους μήνες να αποκαταστήσουμε όλες αυτές τις χαμένες θέσεις εργασίας, το 40%-45% των απωλειών του εισοδήματος ενός μεγάλου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας.
Σημασία έχει όμως να εκτιμήσουμε πως η φορά των πραγμάτων πότε αργά και σταθερά πότε με πιο γρήγορους ρυθμούς θα κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και θα αναδεικνύει διαρκώς ένα νέο θετικό κοινωνικό πρόσημο, για όλα αυτά τα μέτρα που θα παίρνονται από εδώ και μπρος και θα αλλάζουν προς το καλύτερο τη ζωή των πολιτών» διαμηνύει μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο υπουργός Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκουρλέτης σότι πλέον «μπορούμε να μιλάμε όχι στη βάση κάποιων καλών προθέσεων, αλλά στη βάση κάποιων συγκεκριμένων αποτελεσμάτων που έχουν υπάρξει». «Η βεβαιότητα ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί από το πρόγραμμα θα καλυφθούν με τα υφιστάμενα μέτρα χωρίς να υπάρχει ανάγκη πρόσθετων μέτρων- ήδη ψηφισμένων μεν που δεν έχουν εφαρμοστεί μέχρι στιγμής-, αυτό δεν είναι μια εκτίμηση γενικά και αόριστα, είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Είναι πολύ συγκεκριμένες οι δυνατότητες που διαμορφώνονται, άρα πολύ συγκεκριμένη είναι και η δυνατότητα να μην εφαρμοστούν αυτές οι δεσμεύσεις που παρθήκαν κάτω από άλλες συνθήκες» δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Δεν θα ήταν έξυπνο για μια κυβέρνηση να μην δρέψει τους καρπούς μιας πετυχημένης πορείας της οικονομίας» απαντά σε ερώτηση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, προαναγγέλλοντας εντός του 2019 συγκεκριμένες ελαφρύνσεις και αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο υπουργός Εσωτερικών δηλώνει πως είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να ξαναφέρει τον εκλογικό νόμο για την απλή αναλογική, ώστε να εφαρμοστεί από τις επόμενες κιόλας εκλογές στην περίπτωση που διακρίνει από την πλευρά της κ. Γεννηματά διάθεση επανατοποθέτηση της μετά και την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών και τις αντιδράσεις στην κοινωνία αλλά και τη διαφοροποίηση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε :

«Αυτό που επετεύχθη είναι ένας προωθητικός συμβιβασμός εθνικά επωφελής που δίνει δυνατότητες και στις δύο πλευρές να βαδίσουν από κοινού στο δρόμο της συνανάπτυξης». Ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνει πως οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να ανησυχούν, ωστόσο εκτίμησε πως «καθώς θα βλέπει ο κόσμος ότι προχωράνε τα βήματα που προβλέπονται στον οδικό χάρτη της συμφωνίας θα κατανοεί τη θετική της πλευρά και θα υποχωρούν κάποιες αρνητικές τοποθετήσεις».

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του, χαρακτήρισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συνεπή τη στάση του κ. Καμμένου. «Προφανώς δεν μας χαροποιεί το γεγονός ότι οι ΑΝΕΛ τηρούν μια τέτοια στάση, αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα για την κυβέρνηση, νομίζω όμως ότι θα το ξεπεράσουμε και θα μπορέσουμε να εγκρίνουμε τη συμφωνία, η οποία θεωρώ ότι θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες και για τη Βόρεια Ελλάδα και για τη θέση της Ελλάδας συνολικά στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης συνέστησε ψυχραιμία αναφορικά με την ένταση Αθήνας- Μόσχας στη σκιά της απέλασης των δύο Ρώσων διπλωματών. «Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ελλάδα είναι σχέσεις φιλίας που πάνε πολύ βαθιά, νομίζω ότι θα βρούμε τον τρόπο να το ξεπεράσουμε, αλλά βέβαια κάνοντας πάντοτε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα είναι μεν μια μικρή χώρα αλλά διεκδικεί μια ισότιμη αντιμετώπιση από όλους» τονίζει.

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, ο υπουργός Εσωτερικών λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «αυτή η υπόθεση μας πονάει όλους». Ζητεί «με τον ίδιο αποφασιστικό και ψύχραιμο τρόπο, όπως έχουμε κινηθεί μέχρι τώρα, να κινηθούμε έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί μας στα σπίτια τους».