Εμφύλιος πόλεμος έχει ξεσπάσει στην Αριστερά, με το Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου να επιτίθενται ευθέως στον Π. Λαφαζάνη και τους υποστηρικτές του με θέμα τους πλειστηριασμούς. Δεν ξέρω τι ένιωσαν οι αριστεροί «σύντροφοι» του Λαφαζάνη όταν είδαν τα αριστερά ρόπαλα (των ΜΑΤ της κυβέρνησης Τσίπρα) να κρέμονται πάνω από τα (αριστερά) κεφάλια τους, την ώρα που έως τώρα, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονταν, ήταν συνηθισμένοι στο ξύλο στις επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ, αλλά τις έτρωγαν, όπως λένε, από… δεξιούς που ήλεγχαν τότε τα ΜΑΤ. Το ξύλο όμως (και τα δακρυγόνα στο Ειρηνοδικείο) που έφαγαν πολύ τους ενόχλησε. Και ξέρετε γιατί; Επειδή όλοι αυτοί μαζί με τους σημερινούς αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ σήκωναν πριν από μερικά χρόνια τις μπάρες από τα διόδια, πρωτοστατούσαν στο κίνημα Δεν Πληρώνω, έλεγαν στον κόσμο (για να κερδίσουν ψήφους) να μην πληρώνουν φόρους και ΕΝΦΙΑ, ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας παράνομος φόρος, νυχτοξημερώνονταν στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος ως Αγανακτισμένοι και βεβαίως μαζί Λαφαζάνης και Τσίπρας χέρι-χέρι φώναζαν το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
nnn
Αλλά μη νομίζετε ότι και το Μέγαρο Μαξίμου δεν ενοχλήθηκε από όλη αυτή την υπόθεση. Ενα ηχηρό καμπανάκι φαίνεται πως χτύπησαν στην κυβέρνηση οι εικόνες που όλοι είδαμε στις τηλεοράσεις με τους πολίτες (και ας ήταν οι περισσότεροι του Λαφαζάνη) να διαδηλώνουν και να επαναλαμβάνουν το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», αυτή τη φορά ενάντια στη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.


Ευκλείδης επί το έργον

Το πόσο πολύ ενόχλησε την κυβέρνηση φάνηκε και από την αντίδραση του Ευ. Τσακαλώτου, ο οποίος έκανε μια σπάνια εμφάνιση στο περιστύλιο της Βουλής για να εξηγήσει ότι τυχόν καθυστερήσεις στα «κόκκινα» δάνεια θα σημάνουν επιπλέον θέματα για τις τράπεζες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προσπάθεια της κυβέρνησης να ανατάξει την ελληνική οικονομία. Ακόμα και τα non papers του Μαξίμου ενεργοποιήθηκαν: «Καλούμε όσους φέρουν την ταυτότητα της Αριστεράς και ομνύουν στην ταξική πάλη, υπερασπιζόμενοι τους αδύναμους, να σταματήσουν να προστατεύουν τους δυνατούς και τα λαμόγια της οικονομικής ελίτ» έγραψαν.


Αμεσες παρεμβάσεις για τις φτωχές οικογένειες

Μου λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας προτού αναχωρήσει για την Πορτογαλία (ως παρατηρητής των… Σοσιαλιστών) εμφανίστηκε λίαν προβληματισμένος για τους πλειστηριασμούς στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Προβληματισμένος, μου είπαν, μήπως πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις ο χαρακτήρας των κινητοποιήσεων. Εμαθα μάλιστα ότι αναζητεί τρόπους (και πόρους) για άμεσες παρεμβάσεις, όπου απαιτηθεί, όπως μου λένε, για την περιστασιακή στήριξη της εξυπηρέτησης δανείων για τις πολύ φτωχές οικογένειες.


Κλίμα ρεβεγιόν στο Χίλτον με την τρόικα

Τώρα μπαίνω στον πειρασμό να σας περιγράψω τις τελευταίες ώρες της τρόικας στο Χίλτον, αφού η τρίτη αξιολόγηση κλείνει και η Ντέλια και η παρέα της φεύγουν (μπορεί να φύγουν και τη Δευτέρα). Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι στο Χίλτον επικρατεί ένα κλίμα… χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν. Δεν είναι μόνον η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που μετρ ή η Δέσποινα Μοιραράκη με την μπορντοροδοκόκκινη μπουχάρα της και τα σομονπορτοκαλοκόκκινα χαλιά, αλλά οι υπουργοί και κυρίως οι συνεργάτες τους που έρχονται σε επαφή με την τρόικα. Δεν θα το πιστέψετε, αλλά όλοι αυτοί οι συνεργάτες υπουργών έκαναν την εμφάνισή τους με… κοστούμια και γραβάτες και είναι ωσάν να ζουν το όνειρό τους που έχουν πάρε-δώσε με την τρόικα.
Η μυστηριώδης ξανθιά με τις selfies

Να σκεφτείτε ότι γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής έκανε θεαματική είσοδο στο Χίλτoν μια ξανθιά κυρία (που μάλλον μόλις βγήκε από το κομμωτήριο), με εξαιρετικά μοντέρνο ντύσιμο, με δεκάποντες γόβες, και δήλωσε εκεί στον έλεγχο ασφαλείας ότι είναι η νομική σύμβουλος συγκεκριμένου υπουργού που μετέχει στις διαπραγματεύσεις. Και την άφησαν. Η ξανθιά κυρία κατευθύνθηκε στην αίθουσα όπου διεξάγονταν οι διαπραγματεύσεις και λίγο προτού εισέλθει βγάζει ξαφνικά από την τσάντα της ένα iPhone 8 (με χρυσό καπάκι) για μία… selfie. Δηλαδή, εάν καταλάβατε καλά, στη φωτογραφία προφανώς θα φαίνεται σε πρώτο πλάνο αυτή και πίσω σέ ένα τραπέζι τα μέλη της τρόικας. Δεν ξέρω εάν θέλησε να βγάλει και selfie με την Ντέλια, η οποία, να σημειώσω, φαινόταν κουρασμένη, ντυμένη με ένα μαύρο σακάκι, γκρι φούστα και παπούτσια – μπαλαρίνες παλιού τύπου. Οταν διαπραγματεύεται συντάξεις, συλλογικές διαπραγματεύσεις, «κόκκινα» δάνεια, ΦΠΑ στα νησιά, δεν χρειάζεται τα λούσα.
nnn
Ηταν εκεί βεβαίως και ο Ευ. Τσακαλώτος, πανευτυχής και αυτός γιατί τελειώνει η τρίτη αξιολόγηση και για τις δηλώσεις που έκανε για τους πλειστηριασμούς. Είναι η εποχή του εξάμηνου καπνίσματος για τον υπουργό Οικονομικών και δεν βγάζει το (στριφτό) τσιγάρο από το στόμα του. Το ένα σβήνει, το άλλο ανάβει και θα πρέπει να περιμένει να περάσουν έξι μήνες ώστε να το ξανακόψει, δηλαδή κάπου εκεί τον Αύγουστο, που ολοκληρώνεται το ελληνικό μνημονιακό πρόγραμμα. Τις ατάκες τύπου «σαρανταποδαρούσα με μηνίσκο» αυτή τη φορά (με την τρόικα να καραδοκεί) τις απέφυγε, αλλά δεν τη γλίτωσαν οι δημοσιογράφοι, που τους έκανε παρατήρηση ότι παραπληροφορούν τον κόσμο με το θέμα των πλειστηριασμών (που το πρόφερε πολλές φορές χωρίς σαρδάμ).

HeliosPlus