Η επίσημη γραπτή ανακοίνωση που εξεδόθη μετά τη συνομιλία Νίκου Αναστασιάδη και Ανγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι αντήλλαξαν απόψεις επί του ζητήματος της διαπραγμάτευσης της Ελλάδος με τους θεσμούς, καθώς και για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στον ελληνικό λαό από τυχόν μη επίτευξη συμφωνίας. Αυτό μεταδόθηκε από τη Λευκωσία, αυτό ακούσατε όλοι από τις τηλεοράσεις. Εκείνο που δεν ακούσατε είναι ότι μόλις η κυρία Μέρκελ (φωτογραφία) σήκωσε το τηλέφωνο και ο Πρόεδρος της Κύπρου της είπε ότι τον παρακάλεσε ο Πρ. Παυλόπουλος να επικοινωνήσει μαζί της, ως διαμεσολαβητής, το πρώτο πράγμα που του είπε ήταν: «Εχω και εγώ ψηφοφόρους στη Γερμανία και όχι μόνον ο κ. Τσίπρας και πρέπει να τους πείσω και εγώ». Εν συνεχεία εξέφρασε παράπονα ότι η ίδια και μέλη της γερμανικής κυβέρνησης πέφτουν θύματα ύβρεων από την Ελλάδα και ότι αυτό πρέπει να σταματήσει ώστε να προχωρήσει ο διάλογος. Ο κ. Αναστασιάδης προσπαθούσε να μεταφέρει τις ελληνικές απόψεις περί λιτότητας κ.τ.λ., άλλα η κυρία Μέρκελ τόνισε την ανάγκη μέσα σε έναν εποικοδομητικό διάλογο να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν συμφωνία. Τώρα, αν σας πω ότι εκείνο που ενδιέφερε περισσότερο την ελληνική πλευρά ήταν να υπάρξει όσο το δυνατόν συντομότερο… χρηματοδότηση, δεν θα ήταν ψέμα.


Οταν αρνείσαι τον έλεγχο

Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, υπάρχει δημόσιος οργανισμός ο οποίος αρνείται τον έλεγχο. Τον οποιονδήποτε έλεγχο, ακόμη και αυτόν του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας. Εχω στα χέρια μου ένα απόρρητο έγγραφο, το οποίο υπογράφει ο γενικός επιθεωρητής δρ Στ. Ευαγγελάτος (με ημερομηνία 11 Ιουνίου 2015), με το οποίο οι ελεγκτές, Π. Βάλσαμος και Αθανασία Μακρυγιάννη διαμαρτύρονται εντόνως ότι απευθύνθηκαν για έλεγχο στο ΚΕΕΛΠΝΟ ζητώντας οικονομικά στοιχεία και σχεδόν τους πέταξαν έξω: «Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειονότητα των στοιχείων που έχουν ζητηθεί εγγράφως από 16 και 19 Φεβρουαρίου 2015 δεν έχουν αποσταλεί» σημειώνουν οι ελεγκτές στο έγγραφό τους, ζητώντας παράλληλα από τον υπουργό Υγείας να πάρει μέτρα: «Με το δεδομένο εξάντλησης κάθε έγγραφης, επιτόπιας και προφορικής διαδικασίας αναζήτησης στοιχείων για τον έλεγχο στο ΚΕΕΛΠΝΟ, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε ανοχή αυτής της κατάστασης». Με δυο λόγια, οι ελεγκτές ζητούν να ληφθούν μέτρα εναντίον των υπευθύνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, που αρνούνται τον έλεγχο.


Διαθέσιμη… Αριστερά

Στο υπουργείο Εξωτερικών μαθαίνω ότι συμβαίνουν απίστευτα πράγματα. Δύο διπλωμάτες ετέθησαν σε διαθεσιμότητα διότι αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την επίσημη «υπουργική» γραμμή και να θέσουν δύο συναδέλφους τους σε… διαθεσιμότητα. Μπερδευτήκατε; Ετσι είναι τα πράγματα την εποχή του «πρώτη φορά Αριστερά»… Εξηγούμαι: Δύο διπλωμάτες, ο Νικόλαος Τσαμαδός (πρώην πρέσβης στο Τόκιο) και ο Νικόλαος Μπάζας (εν ενεργεία πρέσβης στο Χαρτούμ του Σουδάν), περιλαμβάνονται στη λίστα των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο των ΜΚΟ. Η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει. Ωστόσο, το Πειθαρχικό Συμβούλιο εκλήθη να αποφασίσει για να τους θέσει σε διαθεσιμότητα. Δύο από τα μέλη του όμως δήλωσαν ότι δεν συμφωνούν διότι για τους δύο συναδέλφους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. Αποτέλεσμα; Οι δύο διαφωνούντες, ο Νικόλαος Γαβριηλίδης (ΣΤ’ διευθυντής που προσφάτως είχε αναλάβει τα καθήκοντά του), και ο Παντελής Καρκαμπάσης (διευθυντής της Διπλωματικής Ακαδημίας), τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.


Αντέχει η Περιστέρα

Δεν είμαι σε θέση να διαβεβαιώσω αν όλα αυτά που έχουν διαρρεύσει (εκ μέρους των Γάλλων), ότι δήθεν ο Αλ. Τσίπρας είπε στον Φρανσουά Ολάντ πως η σύντροφός του και μητέρα των παιδιών του Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα του είπε να μην υποχωρήσει γιατί θα τον χωρίσει και ότι είναι πιο αριστερή από αυτόν, ισχύουν. Προσωπικά δεν πιστεύω να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και τούτο επειδή προσφάτως μια κυρία (προερχόμενη από επώνυμη πολιτική οικογένεια) είχε συναντήσει τυχαίως σε μια εκδήλωση την κυρία Μπαζιάνα και τη ρώτησε (τυπικά) αν αντέχει. Εννοούσε βεβαίως αν αντέχει τις δυσκολίες ως σύντροφος Πρωθυπουργού και με την ανατροφή των παιδιών. Δεν γνωρίζω πώς το εξέλαβε η Μπέτυ, αλλά σίγουρα δεν το εξέλαβε έτσι. Μάλλον νόμιζε ότι τη ρωτούσαν για τις… διαπραγματεύσεις. Και απάντησε ότι αντέχουμε όλοι, αντέχει και η κυβέρνηση.


Κολλημένοι με τα κανάλια

Ως τώρα ξέραμε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ελέγχει απόλυτα το κανάλι της Βουλής. Και το ελέγχει πλήρως. Προτιμά να μεταδίδει το κανάλι της Βουλής τις συνεδριάσεις των επιτροπών που έχει η ίδια συστήσει, παρά τις συζητήσεις στην Ολομέλεια. Ελέγχει επίσης, όπως αποδείχθηκε, και την (νέα) ΕΡΤ, δηλαδή και την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ2. Με την ΕΡΤ3 όμως τι γίνεται; Μαθαίνω ότι στον νεοδιορισθέντα πρόεδρο της ΕΡΤ3, καθηγητή Ι. Μυλόπουλο, ένα αξιόλογο άτομο, με φιλοδοξίες στην πολιτική, αλλά και με ιδιαίτερη αγάπη στα τηλεοπτικά δρώμενα, αρέσουν οι τηλεοπτικές εμφανίσεις. Να αναλύει την πολιτική κατάσταση και να συζητεί για τα πάντα. Να σκεφτείτε ότι μόλις του έγινε πρόταση για να αναλάβει το τρίτο κρατικό κανάλι της Θεσσαλονίκης, δέχτηκε αμέσως και ούτε καν σκέφτηκε να συνεχίσει την επιτυχημένη καριέρα τού καθηγητή σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κύπρου. Εδώ που τα λέμε, από το να δηλώνεις αριστερός και να διδάσκεις σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, καλύτερα πρόεδρος σε κρατικό κανάλι της «πρώτης φοράς Αριστερά» κυβέρνησης.

HeliosPlus