ΠΑΕ. Φασίστες.Και celebrities. Η υποκουλτούρα της χρεοκοπησάσης Ελλάδος εργάζεται αδιάκοπα στα θεμέλια του αύριο. Παρά την καταστροφή.
Ανταγωνιστική εργασία με 2,80 την ώρα. Αντί μισθού,χαρτζιλίκι. Μια γενιά θα μεγαλώσει χωρίς γονική υποστήριξη από τα άδεια ακίνητα της αντιπαροχής.
Χαράτσι, τέλος επιτηδεύματος, φόρος από το πρώτο ευρώ και προκαταβολή. Μία αφήγηση φόρων, τελών και επιβαρύνσεων. Χάριν της ανάπτυξης.
Επιδοτούμενα εργοστάσια – κουφάρια, ξεχασμένα κάπου στην επαρχία.Χωρίς εργαζόμενους. Χωρίς παραγωγή. Και οι ευεργετηθέντες άφαντοι. Επιχειρείν με αγυριστη δημοσία δαπάνη.
Οπαδοί και σύλλογοι φίλων ομάδων,που διασώζονται από καιρού εις καιρόν από τον φορολογούμενο, βγάζουν δημάρχους. Και προσεχώς, βουλευτές και υπουργούς.
Και μία θλιβερή μειοψηφία, που ζει ανάμεσά μας, ξέρει πια καλά τι ψηφίζει και σταυρώνει όχι με μελάνι, αλλά με αίμα ανθρώπων.
Η μονοκαλλιέργεια οπαδών συνεχίζεται. Σχολεία χωρίς Κάραμποτ, χωρίς Δοξιάδη, χωρίς Γύζη, χωρίς Χατζιδάκι, χωρίς Ζομπανάκη, χωρίς Καραθεοδωρή, χωρίς Παπανικολάου.
Η νέα εποχή δεν θέλει τέτοια πρότυπα. Και ίσως να μη θέλει καν σχολεία. Ο φασισμός τής ταιριάζει. Υποταγή στον αρχηγό. Υποταγή στον πρόεδρο. Και παπαγαλία.
Τα συστατικά της δικής μας Forza Grecia είναι εδώ και καβουρντίζουν το αύριο. Φτώχεια, μίσος, ημιμάθεια και πρόεδροι ex machina.
ΠΑΕ, φασίστες και celebrities. Με 2,80 την ώρα. Χωρίς εργοστάσια. Χωρίς παραγωγή. Χωρίς γνώση.
Έρχεται «ανάπτυξη». Με τις μετεγγραφές. Και εάν δεν αλλάξουμε τα σχολεία μας, θα μείνει εδώ για πάντα.