Θέλησε το βράδυ της Δευτέρας μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς να τσιμπήσει κάτι πρόχειρο. Δηλαδή τί; Χάμπουργκερ. Πήρε μαζί του για συζήτηση και για δουλειά τους συνεργάτες του κ.κ. Σ. Κεδίκογλου , Χρ. Λαζαρίδη και Γ. Μουρούτη και πήγαν στην Αίγλη του Ζαππείου. Έλα όμως που κατά σύμπτωση στο ίδιο μέρος υπήρχε εκδήλωση με δημοσιογράφους του Συνδέσμου Εμπορίας Πετρελαιοειδών και ανάμεσα στα μέλη ήταν και ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο κ. Μελισσανίδης μόλις είδε τον πρωθυπουργό κατευθύνθηκε στο τραπέζι του , τον χαιρέτησε θερμά, κάθισε για λίγη ώρα μαζί του, συζήτησαν και εν συνεχεία έφερε στο τραπέζι και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εμπορίας Πετρελαιοειδών κ. Ι. Ψυχογυιό, καθώς και τον αντιπρόεδρο κ. Ι. Αληγιζάκη. Κλείστηκε ραντεβού στις 3 Ιουνίου με τον υπουργό οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα για να συζητήσουν θέματα του κλάδου τους.

«Εχω όπλο για να μη με φάνε σύκο»

Ο κ. Β. Πολύδωρας διαθέτει άδεια οπλοφορίας και έχει στην κατοχή του ένα αυτόματο πιστόλι. Το παραδέχεται ο άνθρωπος με τη διευκρίνιση ότι δεν κουβαλάει μαζί του το όπλο, αλλά το έχει φυλαγμένο και ασφαλισμένο στο συρτάρι του: «Πήρα το όπλο για προστασία την περίοδο που ήμουν υπουργός Προστασίας του Πολίτη» λέει, αλλά ποτέ δεν το έχει μαζί του. Και όταν τον ρώτησα τι του χρησιμεύει ένα όπλο, η απάντησή του ήταν ευθεία και… αφοπλιστική: «Γιατί αν δεν το είχα, οι κακοποιοί θα με είχανε φάει σύκο». Δεν ξέρω εάν το προσέξατε, αλλά οι περισσότεροι που είχαν χρηματίσει υπουργοί Προστασίας του Πολίτη έχουν και από ένα πιστόλι. Τι συμβαίνει αλήθεια; Δεν εμπιστεύονταν τους αστυνομικούς;


Σωματοφύλακας η Ζαρούλια

Με ένα πιστόλι στην τσάντα της κυκλοφορεί και η σύζυγος του (επονομαζόμενου από τους δικούς του) «αρχηγού» της Χρυσής Αυγής κυρία Ελένη Ζαρούλια – Μιχαλολιάκου. Ο «αρχηγός» μαθαίνω ότι ποτέ δεν οπλοφορεί. Αντ’ αυτού οπλοφορεί η βουλευτής γυναίκα του. Αλλά τι να το κάνει το πιστόλι η κυρία Ζαρούλια; Μπορεί άλλωστε, όπως μου είπαν, να προβλέψει εγκαίρως τον όποιον κίνδυνο διαβάζοντας απλώς τα… άστρα. Γιατί πιθανόν να μην το γνωρίζετε, αλλά πέραν του «αρχηγού» και η σύζυγός του ασχολείται με τα άστρα, τα ζώδια και πότε ο Ερμής είναι ανάδρομος και πότε όχι.
nnn
Μια και μίλησα για τον «αρχηγό», δεν πρέπει να παραλείψω ότι έκανε εμφάνιση (και μάλιστα δημόσια) στη Νίκαια, χαρακτηρίζοντας το εθνικιστικό μόρφωμα του οποίου ηγείται ως… «φλεγόμενο τόξο», σε αντίθεση με το «συνταγματικό τόξο» των πολιτικών κομμάτων του Κοινοβουλίου. Ο «αρχηγός», για άγνωστο λόγο, σπανίως εγκαταλείπει την Αττική ούτε κάνει περιοδείες στην περιφέρεια. Γιατί άραγε; Τι φοβάται;
nnn
Αλλά και οι πιο ακροδεξιοί από τους γνωστούς ακροδεξιούς κάνουν σιγά-σιγά αισθητή τη χουντική παρουσία τους. Πρόκειται για το Εθνικό Μέτωπο, το οποίο διοργάνωσε συγκέντρωση στον Βοτανικό εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή του για την ανέγερση τζαμιού στην περιοχή. Οχι, οι χρυσαυγίτες δεν πήραν μέρος στη συγκέντρωση αυτή, αφού ούτε θέλουν να ακούσουν για τα μέλη του Εθνικού Μετώπου. Να σημειώσω ότι συγκεντρώθηκαν περί τα 200 άτομα, ανάμεσά τους και κάτοικοι της περιοχής και δύο-τρεις ιερωμένοι και φώναξαν διάφορα συνθήματα, θέλοντας να κάνουν τον Βοτανικό «ορμητήριό τους», όπως έχουν κάνει τον Αγ. Παντελεήμονα οι χρυσαυγίτες. Και κάτι ακόμη, κύριος ομιλητής του Εθνικού Μετώπου ήταν (ποιος νομίζετε;) ο κ. Σπ. Χατζάρας, της πάλαι ποτέ ΥΕΝΕΔ, υποψήφιος με το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη.
Ναόμι, η σταρ

Δεν γνωρίζω τι λένε οι άλλοι (και ο κ. Νώντας Σκυφτούλης), αλλά περισσότερο σαν σταρ μου φάνηκε η κυρία Ναόμι Κλάιν παρά ακτιβίστρια. Γιατί το λέω αυτό; Την παρακολούθησα το Σάββατο σε κεντρικό βιβλιοπωλείο όπου υπέγραφε για τους αναγνώστες το βιβλίο της κατά της παγκοσμιοποίησης «Το δόγμα του σοκ». Ναι, με τον κόσμο που πήγε να τη δει και να αγοράσει το βιβλίο της ήταν ευγενική και χαμογελαστή, αν και ορισμένοι έλεγαν ότι το χαμόγελό της ήταν… αυτό ενός επαγγελματία συγγραφέα. Εδειξε όμως να δυσανασχετεί με τον πολύ κόσμο που έσπευσε κοντά της, με τα ελληνικά ονόματα που έπρεπε να γράψει και όταν κάποια στιγμή πείνασε, δεν το έκρυψε, το έδειξε.

nnn

Αντίθετη εικόνα με πολλή ζωντάνια είχε το βράδυ η κυρία Ναόμι Κλάϊν, όταν μίλησε στο b-fest στην Πανεπιστημιούπολη. Η υποδοχή που της έγινε από τους συγκεντρωμένους ήταν εντυπωσιακή, τόσο που η ίδια είπε από το μικρόφωνο ότι ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση στην οποία μίλησε. Σε κάποια στιγμή μάλιστα κάλεσε τον κόσμο να ανοίξει τα κινητά του για να μπορέσει να δει μέχρι που φτάνει η συγκέντρωση, αφού υπήρχε σκοτάδι και δεν μπορούσε να διακρίνει όλους στο βάθος. Περισσότερο μίλησε για την υπερθέρμανση του πλανήτη, παρά για το «δόγμα του σοκ» και την οικονομική κρίση, ενώ της έκανε εντύπωση πόσο αργά κοιμούνται οι Έλληνες: «Ακόμα και τα μωρά κοιμούνται πιο αργά από μένα», είπε γελώντας στους περίπου 1.500 συγκεντρωμένους που την χειροκροτούσαν συνέχεια.

Η Ολγα άργησε μία ώρα

Αυτή κι αν είναι είσοδος. Με μία ώρα καθυστέρηση εμφανίστηκε στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη. Τόσο η κατάμεστη αίθουσα (υπήρχαν και όρθιοι) του Μουσείου της Ακρόπολης όσο και η μουσική υπόκρουση φαίνονταν ωσάν να είχαν επιλεχθεί για να δημιουργούν αισθήματα προσμονής για την άφιξη της υπουργού.
nnn
Τι κι αν επαναλαμβανόταν συνεχώς η μουσική για την άφιξη της υπουργού, η κυρία Κεφαλογιάννη σε πείσμα όλων δεν έλεγε να εμφανιστεί. Ηταν να έρθει στις 12 το μεσημέρι, εμφανίστηκε τελικά (με τη μουσική να παίζει συνεχώς) στη 1 μ.μ. Ο περιφερειάρχης κ. Ι. Σγουρός βάλθηκε να απολογείται στο ακροατήριο (όλοι τους δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες κ.λπ.) για την καθυστέρηση της κυρίας υπουργού. Οι μόνοι που φαίνονταν ότι το απολάμβαναν (δηλαδή, την καθυστέρηση και τη μουσική) ήταν άλλα εξέχοντα μέλη του ακροατηρίου που εκλήθησαν από τον κ. Σγουρό, όπως η κυρία Μάγκυ Χαραλαμπίδου, η κυρία Χριστίνα Αλούπη και ορισμένοι άλλοι από τον δοκιμαζόμενο από την κρίση καλλιτεχνικό και πολιτιστικό χώρο, καθώς και από τον χώρο του… μόντελινγκ.

Ασπρες τρίχες

Άσπρισαν τα μαλλιά των περισσότερων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και πρώτα απ΄όλα του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, όπως διαπιστώνουν οι συνεργάτες του, αλλά και κάθε ένας βλέποντάς τον στην τηλεόραση. Ο πρωθυπουργός που έκλεισε πριν από λίγες ημέρες τα 62 του χρόνια βρίσκεται συνεχώς σε πίεση από το καθημερινό άγχος και την προσπάθεια τους να διατηρήσει τις ισορροπίες στην τριτοκομματική κυβέρνηση. Πώς να μην ασπρίσουν τα μαλλιά του;

***
Έκπληκτος έμεινε ο κ. Σ. Κεδίκογλου αντικρίζοντας τον υφυπουργό κ. Μανούσο Βολουδάκη, από το πόσο άσπρισαν τα μαλλιά του μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα: «Φαντάζομαι αγωνίες που περνά ο άνθρωπος», έλεγε. Ακόμα και ο . Κεδίκογλου βλέπει τα μαλλιά του να ασπρίζουν και άλλο, ενώ οι πρώτες άσπρες τρίχες εμφανίστηκαν τελευταίως και στο κεφάλι του κ. Π. Παναγιωτόπουλου, διαψεύδοντας όσοι διέδιδαν ότι τα μαλλιά του δεν ασπρίζουν ποτέ. Αλλά μη νομίσετε ότι μόνον στην κυβέρνηση ασπρίζουν τα μαλλιά τους. Ασπρίζουν και στο ΠαΣοΚ, όπου χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πρόεδρός του κ. Ευ. Βενιζέλος και τώρα τελευταίως έχουν εμφανισθεί άσπρες τρίχες και στα μαλλιά του κ. Μιχ. Χρυσοχοίδη.

HeliosPlus