Κύριε διευθυντά,

«’Η να διώξουμε τους μετανάστες και να φέρουμε τα πράγματα εκεί που ήταν πριν από 20 χρόνια, ή με τις παρούσες συνθήκες ο καθένας έχει δικαίωμα να αμυνθεί στο σπίτι του» είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, συμπληρώνοντας: «Τα πιστόλια τα θέλουμε για την προστασία της οικογένειάς μας» και «όποιος μπαίνει στο σπίτι σου πρέπει να πυροβολείται». Γνωρίζω ότι σήμερα ορισμένοι θα ασπαστούν την ακραία άποψή του. Οπως θα ασπαστούν και την έτερη ακραία άποψη που εξέφρασε (και) σε χθεσινή εμφάνισή του στην τηλεόραση: «Ολη την ευθύνη για το χάλι της χώρας τη φέρουν οι λαθρομετανάστες». Ελπίζω όμως ότι θα υπάρξουν και εκείνοι (και εύχομαι να είναι οι περισσότεροι) που κι αν κάποτε παρασυρμένοι από τον κομψό και συγκαλυμμένο τρόπο με τον οποίο συνήθως σερβίρει την ιδεολογία του, θεώρησαν ότι «δεν τα λέει άσχημα», σήμερα, ακούγοντάς τον να μιλάει εν θερμώ, εμφανώς εκνευρισμένος και θυμωμένος μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση και την αποψίλωση του κόμματός του από υπολογίσιμα στελέχη, θα καταλάβουν ποιος είναι στην πραγματικότητα.

Μετά τιμής,

Πανδώρα

ΥΓ.: Κατά τα άλλα, αν κάποτε λέγαμε «βρε καλώς το το δολάριο» σήμερα καλωσορίζουμε την τουρκική λίρα. Ποιος να μας το έλεγε!

* Σύμφωνα με τη «Hurriyet» «οι δύο ακτές του Αιγαίου έχουν έρθει πιο κοντά με την κρίση».

* Πιο κοντά σημαίνει, πάντα κατά την τουρκική εφημερίδα, ότι «τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα». Καταλάβατε;

* Εξάλλου, τώρα «το ένα τρίτο της ελληνικής γης είναι προς πώληση» όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Πάνος Πρωτοψάλτης. Τόσο πολύ; Και τι θα απομείνει στο τέλος;

* Λουκάς Παπαδήμος: «Κορυφαία προτεραιότητα η διάσωση του κέντρου της Αθήνας, το οφείλουμε στους πολίτες». Και όταν το διασώσουμε και το ομορφύνουμε, μετά το πουλάμε κι αυτό. Για να πιάσουμε πιο καλά λεφτά, γιατί έτσι όπως είναι τώρα ούτε οι λαθρομετανάστες του Καρατζαφέρη δεν το θέλουν.