από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
 
 

Να γίνουµε Κούγκι λοιπόν...

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 


Να το κάνουµε Αρκάδι λοιπόν. Να πούµε «όχι» στη βοήθεια, να γυρίσουµε στη δραχµή, να ανακτήσουµε επιτέλους την εθνική µας ανεξαρτησία και ας είµαστε φτωχοί! ∆ύο χρόνια µετά την υπογραφή του µνηµονίου η συζήτηση στην Ελλάδα µοιάζει να βρίσκεται ακόµη στο µηδέν. Οχι µόνο δεν έχουµε καταφέρει να οµονοήσουµε σε τίποτε, αλλά αντιθέτως όλο και πιο πολλοί µοιάζει να αµφισβητούν στον πυρήνα της την προσπάθεια που γίνεται για να αποφύγουµε τη χρεοκοπία.

Στη Βουλή ο υπουργός Οικονοµικών – όποιες ευθύνες και αν έχει για τους χειρισµούς των τελευταίων µηνών – αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπιστεί τα αυτονόητα, το ευρώ δηλαδή και τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, επισηµαίνοντας τον κίνδυνο µιας νέας «εθνικής τύφλωσης».

Η αναφορά φυσικά στον πόλεµο του 1897 που προκλήθηκε µέσα από ένα κλίµα αυτοτροφοδοτούµενης πλειοδοσίας ανέξοδου πατριωτισµού και που θα µπορούσε να είχε στοιχίσει πανάκριβα στην Ελλάδα, αν δεν συγκρατούσαν την Τουρκία οι ξένες δυνάµεις. Αυτό βεβαίως καθόλου δεν εµπόδισε όσους προκάλεσαν την καταστροφή να µιλούν για διεθνή συνωµοσία σε βάρος της χώρας µας. Ακριβώς όπως συµβαίνει και σήµερα, όπου για κάποιους το ελληνικό πρόβληµα δεν είναι παρά ένα µικρό µέρος µιας γερµανικής συνωµοσίας για την εκ των έσω άλωση της Ευρώπης.

Ακόµη και αυτές οι γερµανικές ανακολουθίες, η απουσία ολοκληρωµένων λύσεων, το γεγονός ότι η κυρία Μέρκελ από την αρχική άρνησή της να δώσει έστω και ένα ευρώ για την Ελλάδα σήµερα έχει φτάσει να συζητεί αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών, ενιαία οικονοµική διακυβέρνηση µε προοπτική και το ίδιο το ευρωοµόλογο, που τόσο ξόρκιζε, µεταφράζονται ως ένα κυνικό σχέδιο, το σφίξιµο του βόα που λίγο-λίγο πνίγει την Ελλάδα.

∆εν είναι δύσκολο να καταλάβει βέβαια κανείς γιατί τέτοιες θεωρίες έχουν πέραση. Στενάζει σχεδόν όλη η Ελλάδα από τα σκληρά µέτρα. Οι αντιδράσεις δεν προκαλούνται γιατί είµαστε υπό κατοχή, αλλά γιατί θίγονται τα συµφέροντα και πλήττεται το βιοτικό επίπεδο εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. Χωρίς το οικονοµικό κόστος δεν θα συζητούσαµε καν για το µνηµόνιο. Και αν θέλουµε να είµαστε ειλικρινείς, τα συνδικάτα κηρύσσουν επανάσταση για την εργασιακή εφεδρεία, δεν κουνήθηκε κανένας όµως για τους 400.000 ανέργους του ιδιωτικού τοµέα που αυτοί πράγµατι µπορεί να µην έχουν στον ήλιο µοίρα. Το πραγµατικό ερώτηµα λοιπόν είναι αν θα είµαστε καλύτερα όταν θα γίνουµε Κούγκι.

Αρθρογραφούν ορισµένοι υποστηρίζοντας ότι µε τη δραχµή θα ανακτήσουµε την ανταγωνιστικότητά µας και θα πάρει µπρος η ανάπτυξη. Ξεχνούν όµως ότι αυτό θα συµβεί µε µείωση των πραγµατικών εισοδηµάτων – επιπλέον της σηµερινής –, που µπορεί να φθάσει και στο 50%. Αν σήµερα γίνεται επανάσταση για τα 500 ευρώ που θα κοστίσει η µείωση του αφορολογήτου, τότε θα µιλάµε για 3.000 και 5.000 ευρώ. Η απώλεια που θα προκληθεί στην αξία των καταθέσεων είναι γνωστή. Και η ανάπτυξη όµως κάθε άλλο παρά δεδοµένη θα είναι. Φωνάζουν σήµερα τα συνδικάτα του ∆ηµοσίου για την εργασιακή εφεδρεία. Τι άλλο µπορεί να σηµαίνει όµως η παραγωγική αναδιάρθρωση από το ότι θα πρέπει να κλείσουν οι αντιπαραγωγικές δραστηριότητες στον δηµόσιο τοµέα; Για να µην πούµε για τα κεφάλαια που θα χρειαστούν για επενδύσεις – και πώς θα βρεθούν όταν δεν θα µπορούµε να δανειστούµε; – ή τις εισαγωγές χωρίς τις οποίες η χώρα δεν µπορεί να ζήσει. Να συνεχίσουµε λοιπόν στην Εντατική; Κάθε τόσο και µια νέα αφαίµαξη, µια νέα εθνική ταπείνωση για µέτρα και όρους, αλλιώς λεφτά γιοκ; ∆εν ακούγεται καθόλου ηρωικό. ∆υστυχώς, όπως µας υπενθύµισε και ο ευρωπαίος τραπεζίτης, έχουµε µπροστά µας µαραθώνιο. Αλλωστε το είπε και ο ποιητής: η δουλειά κάνει τους άντρες...

kapsis@dolnet.gr


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (73)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ισως αφελής πρόταση | 17/10/2011 16:35
  Αραγε είναι απίθανο οι συμπολίτες μας που εργάζονται ως υπεράριθμοι στο δημόσιο τομέα που συνθλίβει κι αυτούς και μας να κάνουν την υπέρβαση και να αρχίσουν να αυτοοργανώνονται και να προάγουν λύσεις για ένα κράτος-πιλότο αναπτυξιακής αλλαγής. Να ξεκολλήσουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα και τις σφραγίδες και να βοηθήσουν την πραγματική οικονομία στην περιφέρεια. Αυτά μόλις λέγαμε με μια φίλη δημοτική υπάλληλο στο νησί μας. Και αναρωτιόμαστε. Λες να;;; Α μπα....Κι αν όμως;;;
  irini
  απάντηση101
   
   
  ευρω ή δραχμή | 17/10/2011 16:02
  το καλτσόν κάνει τους άνδρες αυτό πρέπει να καταλάβουν οι διοικούντες τον τόπο και να εργασθούν σκληρά για το καλό του τόπου κάθε εκλογικής περιφερείας τους και όλης της πατρίδος
  διέξοδος
  απάντηση44
   
   
  Δεν ξερω τι λες εσυ | 17/10/2011 14:49
  αλλα εμενα η κοινωνια μου χρωσταει ψηφισα πασοκ το 1996 γιαυτο διοριστηκα , θελω τα επιδοματα πισω κωλοπασόκοι , γερμανοτσολιάδες , νεοφιλελεύθερα πασόκια
  θελω λεφτάααα
  απάντηση1115
   
   
  ΚΟΥΓΚΙ .. ή ΠΟΥΓΚΙ | 17/10/2011 13:59
  Για Κούγκι δεν το κόβω αλλα για ΟΜΟΝΟΙΑ Ζήνωνος
  ΠΑΣΧΑΛΗΣ
  απάντηση30
   
   
  Μας δουλεύεις Παντελή?? 2 | 17/10/2011 13:37
  Ότι και να γράψεις εδώ όσο σωστό και να είναι δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από ένα χλιαρό άρθρο που δεν θα επηρεάσει παρά ελάχιστους. Το κλίμα στον όμιλο σας, ο υπέρτιτλος εδώ, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων και ο τόνος τους, τα τηλεοπτικά ανδρείκελα σας το βράδυ στις 8, θα ακολουθήσουν την γραμμή της κιτρινίλας. Θα κάνουν τα πάντα για να υπονομεύσουν ότι καλό και να έχει κάνει η κυβέρνηση. Ακόμα και την πορεία που ακολουθεί με το μνημόνιο που και τον αγώνα παραμονής στο Ευρώ που κι εσύ όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί ως μόνη λύση. Δεν θα διστάσουν να γλείψουν την καταστροφική και αναχρονιστική και συντηρητική αριστερά, να περάσουν στα μαλακά και έμμεσα να χαϊδέψουν απεργίες συντεχνιών και καταλήψεις υπουργείων και σχολείων, να γράψουν μυθιστορήματα χωρίς αποδείξεις ότι τραμπούκοι του ΚΚΕ έσωσαν το κοινοβούλιο, θα κάνουν οτιδήποτε για να υπονομευσουν την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση με χίλια λάθη και προβλήματα που χρειάζεται την στήριξη όσο και τη κριτική. Γιατί εκεί υπάρχουν και 5, 6 που παλεύουν. Στην αντιπολίτευση ποιος παλεύει? Ο Σαμαράς με τον άκρατο εθνικιστικό λαικισμό του? Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ της αριστερής καταστροφικής συντήρησης και ιδεολογημάτων και των εκβιασμών? Ο καρατζαφέρης της άκρως επικίνδυνης ακράιας δεξιάς? Τι μας λες και τι μας γράφεις λοιπόν όταν το μαγαζί στο οποίο ήσουνα διευθυντής ακολουθεί τυφλή γραμμή κιτρινίλας? Δεν τραβάτε το σκοινί Παντελή…. Κάθεστε και κοιτάτε και χαϊδεύεται όλους όσου δεν θέλουν να τραβήξουν, όλους όσους σκέφτονται την πάρτη τους , όλους όσους δεν διαθέτουν ίχνος συλλογικής και εθνικής συνείδησης, όσους δεν σκέφτονται ότι οι 50ο φτωχοί σήμερα θα γίνουν 50.000 πάμφτωχοι αύριο αν η πορεία είναι λανθασμένη. Και φέρεται τεράστια ευθύνη σε αυτό… τεράστια!! Και ξαναρωτώ λοιπόν: Τι κάνεις με το άρθρο σου… Μας δουλεύεις Παντελή??
  dimitris
  απάντηση94
   
   
  Μας δουλεύεις Παντελή?? 1 | 17/10/2011 13:21
  Μας δουλεύεις Παντελή?? Σύμφωνοι σε όσα λες αλλά μας δουλεύεις, ξαναρωτάω?? Έχεις διαβάσει την ιστοσελίδα του Βήματος ή απλά γράφεις εδώ? Έχεις παρακολουθήσει το τηλεμγκαζίνο των 8 στο Mega?? Κατανοείς κι εσύ όπως όλοι μας, πως η πλειοψηφία των πολιτικών του σήμερα που εξελέγησαν με όρους του χτες, αντί να χαράσουν πολιτική και να την εφαρμόζουν, αντιδρούν και πράττουν ανάλογα με τις αντιδράσεις των ΜΜΕ. Η πλειοψηφία τους τουλάχιστον. Ποια η συμβολή του ομίλου σας από την αρχή της κρίσης? Ποια η άποψη του? Ποια η θέση του? Ποια η ψυχραιμία του? Ποια η αντικειμενικότητα του? Ποιο το λεξιλόγιο, ποια η φρασεολογία του, ποιο το ύφος του? Ποιες οι υπερβολές του? Γιατί η λογική του τα κρίνω όλα σαν οικονομολόγος όταν σχολιάζω αλλά όταν ερωτηθώ ξανακάνω τον χωρίς άποψη και πρόταση δημοσιογράφο?? Που και πως συνεισφέρουν όλα αυτά?? Γιατί εμένα μου θυμίζουν πρακτικές από συντεχνίες και από μαγαζάκια όπως αυτά των δήθεν συνδικαλιστών κλπ.. Πότε θα κάνετε κάποιοι από εσάς μια ουσιαστική αυτοκριτική, να την κοινοποιήσετε και να αλλάξετε ρότα και να προσπαθήσετε να κάνετε ξανά τους δημοσιογράφους? Η Καθημερινή που εκφράζει την φιλελεύθερη άποψη έχει μακράν διατηρήσει ένα πολύ ανώτερο επίπεδο από εσάς. Υποτίθεται ότι το ΒΗΜΑ θα εξέφραζε την σύγχρονη Ευρωπαϊκή σοσιαλιστική αντίληψη. Και ακριβώς επειδή υποτίθεται αυτό αλλά αντί αυτού εκφράζεται ιδεολογήματα, αριστεροανοησίες κλπ και εφαρμόζεται πρακτικές κιτρινίλας, οι ευθύνες σας είναι τεράστιες. Όλοι μας έχουμε καταλάβει ότι δεν χρεοκόπησε μόνο το πολιτικό σύστημα αλλά και το σύστημα των ΜΜΕ. Αυτό συνεχίζει απτόητο την κατρακύλα και μαζί του συμπαρασύρει πολίτες και πολιτικούς, βοηθώντας έμεσα ή άμεσα την συντήρηση και το σάπιο κατεστημένο. Και ο ΔΟΛ πρωτοστατεί γιατί διαθέτει (εσφαλμένα) την ταμπέλα του έγκριτου.
  dimitris
  απάντηση121
   
   
  Απλες επιλογες | 17/10/2011 12:32
  Η επιλογη ειναι απλη: Η θα μας κυβερνησουν οι Δυτικοι μεχρι να στρωσουμε η θα μεινουμε μονοι μας, να κοβουμε δραχμες για να πληρωνουμε τα προνομια των Συντεχνιων. Οι οποιες, οταν καταλαβουν οτι την μηχανη για το χρημα την ελεγχει πλεον η Κυβερνηση, θα ζητανε ολο και πιο πολλα. Ετσι ο πληθωρισμος θα εκτιναχτει, και ο,τι -υποτιθεται - θα κερδιζαμε απο την επιστροφη στην δραχμη θα εξαφανιστει. Ετσι θα μεινουμε στην γενικη φτωχια, και τοτε ολα τα λαμογια, Ελληνες με λεφτα στο εξωτερικο και ξενοι θα ερθουν αν αγορασουν τα παντα, πινοντας στην υγεία των "ανεξαρτητων" και "εθνικα υπερηφανων" κορόϊδων! Τελικα η επιλογη ειναι τοσο απλη : Reihenbach η Μπαλασοπουλος-Φωτοπουλος?
  Αρχιλοχος
  απάντηση294
   
   
  ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ | 17/10/2011 10:41
  ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΟΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ
  antvnhs
  απάντηση161
   
   
   
  Καψής κατα Σαμουηλ...Και Σουλιωτων... | 17/10/2011 03:56
  Αν ο Παππαφλεσας τα μετρούσε όπως εσυ...θα μιλούσαμε όλοι Τουρκικά. Κρίμα που είσαι και προσφυγικης καταγωγής. Ρωτά τον πατέρα σου...να μάθεις...περί τίνος πρόκειται.
  Σαμουηλ ελεύθερος...
  απάντηση1626
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ποιοι θίγονται έλεος ποια | 17/10/2011 02:49
  Δυστυχώς θίγονται οι συντεχνίες των δουλευταράδων δη μόσιων υπαλλήλων διότι πέρασα ως ΑΜΕΑ απο δημοτικ ή επιχείρηση ως εργαζόμενος για 4 χρόνια απολύθηκα π έρσυ και μετά μου λέτε ότι θίγονται κοινωνικές ομάδες δηλ συντεχνίες που καταστρέφουν το κράτος.Να παρα μείνουν στην κρατική μηχανή όσοι αξίζουν εδω απολύο νται ατομα με αναπηρία δεν τους ανανεωνεται η σύμβ αση και φωνασκούν οι φωτόπουλοι και μπαλασοπο υλοι και οι όμοιοι τους που λυμαίνονται το δημόσιο ελεος ποια δημόσιο λιγότερο και μονιμοποίηση με κο ινωνικα κριτηρια όπως και αξιόλογηση με βάση την παραγωγικότητα
  Στέλιος1976
  απάντηση215
   
   
  Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΛΗΣΤΕΙΑ | 16/10/2011 23:58
  "....Αλλωστε το είπε και ο ποιητής: η δουλειά κάνει τους άντρες..." Επειδη τις τελευταιες δεκαετιες η ιδεολογικη και εφαρμοσμενη τεμπελια και ληστεια, ακαμνε τους αντρες, Ασχολουμαι με την εκπονηση διδακτορικου με τιτλο: "Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ(κοινοι ληστες)τον 19ο αιωνα,ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ(σοσια-ληστες)τον 20ο αιωνα.
  ΔΙΑΣΤΗΜΟΒΛΑΧΟΣ
  απάντηση711
   
   
   
  ενας ειναι ο εχθρος | 16/10/2011 23:42
  ο εχθρος μας δεν ειναι ουτε οι γερμανοι ουτε οι αμερικανοι αλλα ο κακος μας ο καιρος.τοσο δειλος και δουλοπρεπης λαος δεν υπαρχει στον πλανητη.ειμαστε ο πιο ευκολος λαος για κοροιδια.ελληναρες μια ζωη.εχε χαρη παντελη που ζεις εδω.στην γερμανια θα ετρωγες σουτ.αντε να τελειωνουμε.αλλωστε πλεον ποιος θα χυσει αιμα για αυτο το κρατος?αξιζει?οχι.να πολεμισω εγω για να τρως εσυ παντελακο μου οχι.μακαρι να ρθουν οι γερμανοι μπας και δει ασπρη μερα αυτος ο τοπος.αλλωστε οι περισσοτεροι για γερμανια μας βλεπω.εκει που θα σεβαστουν τουλαχιστον οι σπουδες μου οι γνωσεις μου.αντε γεια
  nach Deutschland
  απάντηση3519
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Τα θέλετε και τ' ακούτε κ. Καψή... | 16/10/2011 21:51
  ... Τα παιδιά εξαγριώθηκαν, ανέπτυξαν την όποια συλλογιστική τους, (την βλέπετε στα σχόλιά τους μην την επαναλαμβάνουμε) και αποφάσισαν ότι όποιοι μιλάνε και δεν λένε πόσο πουλημένος στους Αμερικάνους (!!!) είναι ο Παπανδρέου, πόσο στυγνός δήμιος του Ελληνικού λαού είναι ο Βενιζέλος, πόσο ανάλγητος κλέφτης του μόχθου πτωχών ταξιτζήδων είναι ο Ραγκούσης, πόσο τέλος πάντων αχρείοι είναι όλοι στη κυβέρνηση τούτη, που ενώ βρήκαν μια χώρα με ανθούσα και ακμάζουσα οικονομία, αυτοί, για άγνωστους λόγους φώναξαν εδώ κάποιους ξένους και άρχισαν όλοι μαζί να μαστιγώνουν τους Ελληνες, αποφάσισαν λέγω οι σεμνοί, ταπεινοί, λογικοί, διαβασμένοι, εξεχόντως πατριώτες σχολιαστές σας, ότι εφόσον δεν τους προσφέρετε την πιο πάνω αναφερόμενη "τροφή", θα σας στείλουν σπίτι σας, και αν τολμάτε να αρθρογραφείτε θα σας "καταχεριάζουν" αναλόγως... Σας καλώ να το σκεφτείτε σοβαρά... Πόσους ταξιτζήδες, πόσους φορτηγατζήδες, πόσους δημοσίους, πόσους ΔΕΚΟ, πόσους σκουπιδιαρέους, πόσους εμπόρους, πόσες λουλουδούδες, πόσες και πόσους νυκτερινές και νυκτερινούς αοιδούς, πόσους υδραυλικούς, πόσους ηλεκτρολόγους, πόσους δικηγόρους..πόσους..ουφ.. θα αντέξετε να αντιμετωπίσετε κ. Καψή? Back off λοιπόν, καθείστε στ’ αυγά σας, ή γράψτε και σεις ένα αφήγημα στο ΒΗΜΑ που να διηγείται πόσο ανάλγητη και αμυαλη τελικά είναι αυτή η κυβέρνηση σε αντίθεση με τον περιούσιο λαό της...και τότε να δείτε χαϊδολογήματα και κανακέματα από τους αναγνώστες σας...
  Ph.J
  απάντηση12590
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Kalo to kalampoki, alla gia tis kotes!!! | 16/10/2011 21:04
  Pws na petakseis san aetos otan peritrygurizesai apo kotes?H paromoiwsi apeuhunetai stous politikous kai tin pneumatiki igesia autou tou topou(MME mesa) pou anamasa to EURWkalampoki.Makari kai na ukseran ti trwne...egw pantws to apokleiw!!! Kai gia na eimaste safeis....Den uparxei periptwsi na petaksei i kota!!!Ksexaste to!
  Petros (Amsterdam)
  απάντηση86
   
   
  Aξιος! Αξιος! | 16/10/2011 21:02
  Ωραιοτατο αρθρο! Αλλωστε αυτο ηταν παντοτε με ελαχιστες εξαιρεσεις η δημοσιογραφια, αυτο και θα συνεχισει να ειναι. Πως αλλιως θα ηταν και τεταρτη εξουσια αν οχι υπηρετωντας τις υπολοιπες; Κοιμηθειτε λοιπον ησυχος κυριε δημοσιογραφε, αποστολη σας συνεχιζει να εκτελειτε κανονικα και με αυτο το αρθρο. Καληνυχτα κ. Καψη..
  Rio
  απάντηση3037
   
   
  αιδωσ κυριοι παπαγαλακια δημοσιογραφοι | 16/10/2011 20:38
  μιλατε για συντεχνιεσ και εσεισ κυριε καψη που ειστε η τεταρτη εξουσια.οταν το ταμειο σασ ηταν να μπει στο ικα αντιδρασατε γιατι εσεισ βεβαια δεν ειστε πληβειοισαν εμασ τουσ υπολοιπουσ συνανθρωπουσ σασ.τωρα οσον αφορα τουσ συνδικαλιστεσ που λετε οτι δεν ενδιαφερθηκαν για τουσ ανεργουσ του ιδιωτικου τομεα απο ποτε οι συνδικαλιστεσ θα πρεπει να κανουν την δουλεια των πολιτικων για την οποια τουσ ψηφισαμε.εχετε χασει παντελωσ την αξιοπιστια σασ και μια βολτα στουσ δρομουσ τησ πολησ μασ θα σασ πεισει.ο βρεγμενοσ την βροχη δεν την φοβαται.αλλοιμονο απο εσασ και τουσ ομοιουσ σασ
  διογενησ
  απάντηση2214
   
   
  τυχαίο; | 16/10/2011 20:31
  Το κακό με όλους εσάς τους φαν των διαφόρων μονοδρόμων είναι ότι είστε απελπιστικά μονότονη στα επιχειρήματά σας.Σας θυμάμαι κύριε Καψή το 2004 με το σχέδιο Ανάν ,να μας εξηγείται τι σεισμοί,λιμοί,καταποντισμοί,επιδρομές αλλοφύλων θα μας συμβούν αν τυχόν και απορρίψουμε σαν Έθνος το παραπάνω σχέδιο.Βέβαια στη συνέχεια δεν είχατε και τη στοιχειώδη τσίπα να ζητήσετε και μια συγνώμη για τη σκόπιμη παραπληροφόρηση που εξασκούσατε στο αναγνωστικό κοινό.Γιατί τώρα να γίνετε πιστευτός στον άλλο μονόδρομο που προπαγανδίζετε.Κοινό σημείο και των δύο μονοδρόμων που προπαγανδίζετε η ΥΠΟΤΑΓΗ.Τυχαίο;
  δημήτρης
  απάντηση2415
   
   
  ΠΟΣΟ ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ? | 16/10/2011 20:08
  ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΗΣΤΥΧΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΔΝΤ Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΣΤΟ ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ ΝΑ ΚΑΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ,ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΟΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΙΘΑΝΗ ΛΥΣΗ.ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΑΞΙΟΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ.ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΣΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑΤΟΣ. ΥΓ.1ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΨΗ ΠΩΣ ΑΙΣΘΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ.Ο ΕΝΑΣ ΑΠΑΛΛΣΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ...
  ΑΓΓΕΛΟΣ
  απάντηση2019
   
   
  η μονη λυση εδω που φτασαμε | 16/10/2011 18:55
  Ειναι οπως τα γραφετε και χειροτερα...ομως κ.Καψη δεν εχετε καταλαβει το βασικο.Δεν υπαρχει καμμια ελπιδα.Ακομα και σε πολλους απο εμας που η δραχμη φαινοταν και φαινεται εφιαλτης,τωρα εχουμε φτασει στο σημειο να ευχομαστε να ερθει,γιατι τοτε και μονο τοτε-αναγκαστικα-θα διαλυθει το κρατος και θα ξαναδηmιουργηθει απο την αρχη.Ελπιζω οι κυβερνωντες τοτε,να εχουν την στοιχειωδη λογικη να ΞΑΝΑΣΥΝΤΑΞΟΥΝ εκ θεμελιων το Συνταγμα,για να μην το βρισκουν σαν αδυσωπητο τοιχος μπροστα τους και μακαρι να μην επιμεληθει ξανα το ολο εγχειρημα ο κ.Βενιζελος.
  E.S
  απάντηση1123