Αναχώρησε και πάλι για διακοπές ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Μετά το πρώτο χαλαρωτικό τριήμερο της Σερίφου, και αφού πέρασε για μερικές ημέρες από την Αθήνα, χθες έβαλε εκ νέου το μπανιερό του στη βαλίτσα του και ποιος τον είδε! Πού παραθερίζει; Κάτι ακούστηκε για Σκιάθο… Εγώ όμως έμαθα ότι ξαναπήγε στη Σέριφο, όπου μακριά από τα αδιάκριτα μάτια (και τις αντιδράσεις) του κόσμου βρήκε εφέτος το ιδανικό ησυχαστήριο.
*
Θα επιστρέψει όμως στην πρωτεύουσα για την αυριανή κηδεία του Αναστάσιου Πεπονή και αμέσως μετά θα ξαναφύγει για την τρίτη δόση των διακοπών του, πάλι στη Σέριφο. Με δόσεις εφέτος η σωτηρία της πατρίδας (περιμένουμε την επόμενη, από την Τρόικα, το Σεπτέμβριο) με δόσεις και ξεκούραση του πρωθυπουργού… Πάντως, όπως και αν έχει, τα μπανάκια του δεν τα χάνει!

***

Η καλοκαιρινή ραστώνη φαίνεται ότι έχει επηρεάσει βαθιά τον κ. Π. Παναγιωτόπουλο. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσουν τρεις ημέρες προκειμένου ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ για θέματα εξωτερικής πολιτικής να αντιδράσει _ με μια ανακοίνωση που μάλλον αντιγράφει εκείνη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών _ στην προκλητική και απειλητική ρητορική της Τουρκίας για τις γεωτρήσεις που σκοπεύει να κάνει η Λευκωσία στην Ανατολική Μεσόγειο; Θα έλεγε κανείς ότι το δημοσιογραφικό ένστικτο της γρήγορης αντίδρασης έχει εγκαταλείψει οριστικά τον τόσο δραστήριο κάποτε «κόκκινο Πάνο»

***

Γρηγορότατη, αντιθέτως (και δεν μας έχει συνηθίσει σε αυτό), η αντίδραση της κρατικής τηλεόρασης στην είδηση του θανάτου του Αναστάσιου Πεπονή, ο οποίος είχε, μεταξύ άλλων, διατελέσει και γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (1964-1965): η ΕΡΤ ψηφιοποίησε στο πι και φι παλαιότερη εκπομπή-αφιέρωμα στον πολιτικό, με τίτλο «Αναστάσης Πεπονής: 1961-1981, τα γεγονότα και τα πρόσωπα» και το διαθέτει μέσα από τις ιστοσελίδες της.

***
Την οκνηρία δεν τη γνωρίζει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ κυρία Σίσσυ Αλιγιζάκη, η οποία, σε μια εποχή που τα γραφεία επικοινωνίας των άλλων κομμάτων υπολειτουργούν, δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο βομβαρδίζοντας τους πάντες με δελτία Τύπου. Στα οποία, εκτός από επίδειξη πολιτικής ετοιμότητας περί παντός του επιστητού (από τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας ως την παγκόσμια χρηματιστηριακή αναταραχή και από την αύξηση του ΦΠΑ ως την κόντρα Πάγκαλου – Μιχελάκη), κάνει και επίδειξη γνώσης της ελληνικής γλώσσας: «Ου γαρ οίδασι τι λέγουσι και τι ποιούσι» στο ένα, «ουαί τοις αδυνάτοις» στο άλλο… Μη βιαστείτε να συμπεράνετε ότι, προκειμένου να ανταποκριθεί (και να εντυπωσιάσει) στα νέα καθήκοντά της, παρακολούθησε ταχύρρυθμα μαθήματα αρχαίων ελληνικών στο πλευρό του αρχαιολάτρη κ. Α. Γεωργιάδη… Η κυρία Αλιγιζάκη είναι, μαθαίνω, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τομέας Γλωσσολογίας) με master στην εφαρμοσμένη Γλωσσολογία. Αυτή την οποία εφαρμόζει τώρα στα δελτία Τύπου του Γιώργου Καρατζαφέρη.