Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη, η ΕΤ1 θα προβάλλει το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ο Χρήστος Λαμπράκης μας ξεναγεί στο Μέγαρο Μουσικής». Πρόκειται για ένα σπάνιο ντοκουμέντο όπου ο ιστορικός εκδότης μιλάει στη δημοσιογράφο Εύα Νικολαΐδου για τον προορισμό, τον ρόλο και τη λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής.

Το γύρισμα πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2006. Η όαση πολιτισμού που είναι το Μέγαρο Μουσικής ήταν για τον Χρήστο Λαμπράκη ένα έργο ζωής, που ονειρευόταν από τα παιδικά του χρόνια. Το όραμά του ήταν να προωθήσει τη μουσική παιδεία και κάθε μορφής τέχνη μέσα από ένα πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο.

Παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ ανακαλύπτει κανείς και τον άνθρωπο Χρήστο Λαμπράκη. Με ανεπιτήδευτη απλότητα, ζωντάνια, χιούμορ, αλλά και πάθος για το έργο του εξηγεί πώς λειτουργεί η Μουσική Βιβλιοθήκη (Λίλιαν Βουδούρη), και μας ξεναγεί στις αίθουσες παραστάσεων.

«Η ξενάγηση στο Μέγαρο Μουσικής από τον Χρήστο Λαμπράκη ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Το μεγαλείο ενός έργου, έλεγε, είναι όταν υπερβαίνει τον καιρό του και μιλά σε όλες τις εποχές» θυμάται η κυρία Νικολαΐδου.

Το ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί στις 19.00

Το πλήρες ντοκιμαντέρ μπορείτε να το παρακολουθήσετε στη διεύθυνση

http://www.ert-archives.gr/V3/public/main/page-assetview.aspx?tid=92265&autostart=0


Χρήστος Δ. Λαμπράκης (1934-2009)

Η ζωή ενός μύθου

Ενας μεγάλος Ελληνας

Εκτενή αφιερώματα στον Τύπο για το έργο του

Ενας χρόνος χωρίς τον Χρήστο Λαμπράκη