Κατάγομαι από την Κρήτη και δικαιούμαι να ισχυριστώ ότι ξέρω από καλό… απάκι. Και το παραδοσιακό κρητικό απάκι των αφων Κασσάκη είναι εξαιρετικά μυρωδάτο, φτιαγμένο από χοιρινό κρέας, που μαρινάρεται σε ξίδι, και καπνίζεται – περιέχει μαγειρικό αλάτι και εξαίσια μπαχαρικά. Το κόβετε λεπτές φέτες και το περνάτε για λίγο (1 – λεπτά) από το τηγάνι ή από το γκριλ του φούρνου (5 λεπτά) πριν το απολαύσετε (σε σάντουιτς, με αυγά, σε πίτα ή σκέτο). Βρήκα το απάκι στα “ελληνικά καλούδια”κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης,αλλά διατίθεται σε περίπου 100 σημεία σε όλη την Ελλάδα (ανάμεσα τους τα σουπερμάρκετ Χαλκιαδάκης, Θανόπουλος και Σκλαβενίτης). Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα τους: http://www.afoikassaki.gr/partners.php.
Ι.Β.