Με ενέργεια και ιδιωτικοποιήσεις ανοίγει ο κύκλος επαφών του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών, αύριο, Δευτέρα, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης.

Ειδικότερα με αντικείμενο τα θέματα του τομέα της ενέργειας αρχίζουν αύριο, Δευτέρα (στις 15:00) οι συναντήσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών [Πίτερ Ντόλμαν (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Kομισιόν), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM)] για την τέταρτη αξιολόγηση.

Στη συνέχεια (στις 16:00) θα γίνει η επισκόπηση του προγράμματος και αμέσως μετά (στις 17:00) στο τραπέζι θα τερθεί το κρίσιμο ζήτημα του πρόγραμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη των επικεφαλής των δανειστών θα είναι ολιγοήμερη (3- 4 ημέρες) και οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην ατζέντα και στο χρονοδιάγραμμα των επόμενων επαφών, καθώς και στην πορεία υλοποίησης ορισμένων από τα πλέον σημαντικά προαπαιτούμενα.

Οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών προγραμματίζεται να επανέλθουν μετά το Πάσχα για τις τελικές διαπραγματεύσεις, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται οι λεπτομέρειες του «ελληνικού προγράμματος» που θα εφαρμοστεί μετά το μνημόνιο, οι ρυθμίσεις για το χρέος, καθώς και το είδος της εποπτείας μετά την έξοδο από το πρόγραμμα.