Ζούμε την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Μια επανάσταση που αλλάζει τα πάντα με την τεχνολογία: τον τρόπο που διασκεδάζουμε, που εργαζόμαστε, που συνδιαλεγόμαστε, που ζούμε. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της κοινωνίας και της χώρας είναι μονόδρομος για το μέλλον.
Για τον όμιλο ΟΤΕ, οι τεράστιες αλλαγές που φέρνει η νέα ψηφιακή εποχή δεν αποτελούν κίνδυνο, αλλά αναπτυξιακή ευκαιρία. Γι’ αυτό επενδύει εντατικά στους δύο σημαντικότερους στρατηγικούς πυλώνες που μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην ψηφιακή ανάπτυξη: στις σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υποδομές και στις προηγμένες λύσεις ICT. Με 13.000 εργαζομένους στην Ελλάδα και συνολικά 20.000 στη ΝΑ Ευρώπη, ο όμιλος ΟΤΕ βάζει την τεχνολογία στην υπηρεσία των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Υψηλές ταχύτητες

Ο όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Μόνο την περασμένη εξαετία, οι επενδύσεις του ξεπέρασαν τα €2 δισ., ενώ έχει εξαγγείλει νέες επενδύσεις ύψους €1,5 δισ. έως το 2020, για να προσφέρει ακόμα υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερη κάλυψη στο σταθερό και στο κινητό.
Χάρη στις εκτεταμένες επενδύσεις του, ο όμιλος ΟΤΕ διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα. Το Cosmote Fiber με μήκος διαδρομής 43.000 χλμ. δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε πάνω από 2,7 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω οπτικών ινών με ταχύτητες Internet έως 200 Mbps.
Με την ολοκλήρωση του έργου επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, τη δυνατότητα αυτή θα έχουν περίπου 3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε 650 πόλεις, κωμοπόλεις και οικισμούς σε όλη την Ελλάδα, που αντιστοιχεί σε πάνω από το 60% των συνδέσεων της χώρας.
Ο όμιλος διαθέτει επίσης 16.000 χλμ. οπτικών ινών που περνάνε από 15 χώρες μέσω της OTEGlobe, ενώ έχει εγκαταστήσει και 12.000 χλμ. οπτικών ινών στο πλαίσιο του Rural Broadband. Στο πλαίσιο του έργου, 323.000 κάτοικοι αγροτικών, ορεινών και νησιωτικών περιοχών σε 2.260 απομακρυσμένες περιοχές της Βόρειας και της Νότιας Ελλάδας αποκτούν πρόσβαση σε γρήγορο Internet έως 50 Mbps.
Τελικός στόχος και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του ομίλου ΟΤΕ είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι και στην επιχείρηση. Για τον λόγο αυτόν ο όμιλος ΟΤΕ θα προχωρήσει εντός του 2018 στη δημιουργία δικτύου αρχιτεκτονικής Fiber to the Home σε επιλεγμένες περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Mobile Internet

Το δίκτυο Cosmote 4G καλύπτει σήμερα το 97% του πληθυσμού της χώρας, παραμένοντας Νο1 με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό, ενώ η αντίστοιχη κάλυψη του δικτύου 4G+ έχει φθάσει ήδη το 90%.
Η υπεροχή του δικτύου Cosmote κινητής επιβεβαιώθηκε πρόσφατα με το βραβείο «Greece’s Fastest Mobile Network 2017», της διεθνώς αναγνωρισμένης εταιρείας μετρήσεων OOKLA. Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο φορέα, το δίκτυο κινητής της εταιρείας είναι ταχύτερο κατά 70% σε επίδοση download και κατά 30% σε upload από τον δεύτερο πάροχο. Αντίστοιχα, η διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων και ελέγχου δικτύων P3 Communications απένειμε για τρίτη συνεχή χρονιά στην Cosmote την πιστοποίηση «Best in Test», για τις καλύτερες υπηρεσίες φωνής και Mobile Internet στην Ελλάδα. Στόχος για το 2018 είναι το δίκτυο COSMOTE κινητής να προσφέρει κάλυψη 4G παντού, ακόμα και στις πιο αραιοκατοικημένες περιοχές της Ελλάδας.
Παράλληλα, ο όμιλος ΟΤΕ προετοιμάζεται για το 5G, που αποτελεί το μέλλον των τηλεπικοινωνιών, αποκτώντας τεχνογνωσία με τη συμμετοχή του σε 11 ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα 5G.
Πρόσφατα μάλιστα η COSMOTE παρουσίασε πρώτη στην Ελλάδα live demo της τεχνολογίας 5G, όπου πέτυχε ταχύτητες 4,5 Gbps.

Προηγμένες λύσεις

Πέρα από τη δημιουργία των υποδομών του μέλλοντος, ο όμιλος ΟΤΕ συμβάλλει στη δυναμική μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή, προσφέροντας προηγμένες λύσεις τεχνολογίας. Οι λύσεις αυτές μπορούν να αλλάξουν τις επιχειρήσεις «από μέσα», ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικότερα, αποδοτικότερα και με χαμηλότερο κόστος.
Εχοντας υλοποιήσει μια σειρά από μεγάλα και σύνθετα έργα ICT, ο όμιλος ΟΤΕ έχει αποδείξει πως διαθέτει το μέγεθος και την τεχνογνωσία να συμβάλει ουσιαστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό κάθε οργανισμού.
Αποτελεί συνεργάτη επιλογής για όσες επιχειρήσεις αναζητούν καινοτόμες λύσεις στους τομείς της Υγείας, του τουρισμού, της ασφάλειας πληροφοριών, της ενέργειας, των Data Centers, του Cloud και του Internet of Things (IoT).

Μιχάλης Τσαμάζ: Δημιουργούμε υποδομές για τη χώρα και την κοινωνία

Δήλωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλη Τσαμάζ:

«Ο όμιλος ΟΤΕ πρωταγωνιστεί στη νέα ψηφιακή εποχή, δημιουργώντας τις υποδομές νέας γενιάς που χρειάζονται η χώρα και η κοινωνία για να κερδίσουν το στοίχημα της ψηφιακής ανάπτυξης. Με το εκτεταμένο επενδυτικό μας πλάνο, ανοίγουμε τον δρόμο για τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η κοινωνία του Gigabit. Παράλληλα, με τις καινοτόμες λύσεις μας για μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα. Με την τεχνολογία και την καινοτομία, φτιάχνουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ