Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Γιάννη Κούβαρη, μέλος της επιτροπής Μεταφορών και υπεύθυνος του Θεματικού Τομέα Συνδυασμένων Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, να είναι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ στη θέση του κ. Γιώργου Ανωμερίτη που παιραιτήθηκε πριν από λίγες μέρες.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλα δύο μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου αποκτούν εκτελεστικές αρμοδιότητες. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο του βασικού μετόχου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Αθανάσιο Λιάγκο και τον κ. Σταύρο Κυραμαργιό, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος πιθανότατα στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο μετά τη γενική συνέλευση το οποίο θα συγκληθεί την Τετάρτη.
Επίσης νέα μέλη του ΔΣ είναι οι κκ. Σταμάτης Κοιλάκος, Γιώργος Ροΐδης, Βασίλης Κορκίδης, Σταύρος Δρακονταϊδής, Γιώργος Καστελάνος και οι κυρίες Αποστολία Φράγκου, Ολυμπία Τσαλικίδου.
Στη θέση τους στο ΔΣ παραμένουν οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΟΛΠ όπως και ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης. Μώραλης.
Αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσουν τα μέλη του νέου ΔΣ του ΟΛΠ στο θέμα της ιδιωτικοποίηση του λιμανιού ενώ θα πρέπει να συζητηθούν και οι νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.