Δεν υπάρχει προς το παρόν συζήτηση για αλλαγή χρονοδιαγράμματος αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μετά τα δημοσιεύματα περί έναρξης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και το ραντεβού Βαρουφάκη-Τόμσεν.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μέσω εκπροσώπου του, αναφέρει ότι Η Ελλάδα δεν έχει μπει σε συζητήσεις με το ΔΝΤ για πιθανές αλλαγές στο πλαίσιο διαχείρισης του χρέους. «Υπάρχει ένα συμφωνημένο πλαίσιο για τη διαχείριση του χρέους στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης. Δεν έχει υπάρξει συζήτηση με τις ελληνικές αρχές για αλλαγή σε αυτό το πλαίσιο» αναφέρεται.

Να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ο Γ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ αναφορικά με το προτεινόμενο σχεδιο για ανταλλαγή του χρέους με ομόλογα με ρήτρα ανάπτυξης.

Η Ελλάδα δεν έχει μπει σε συζητήσεις με το ΔΝΤ για πιθανές αλλαγές στο πλαίσιο διαχείρισης του χρέους» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ταμείο.

«Υπάρχει ένα συμφωνημένο πλαίσιο για τη διαχείριση του χρέους στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης. Δεν έχει υπάρξει συζήτηση με τις ελληνικές αρχές για αλλαγή σε αυτό το πλαίσιο» αναφέρεται.