Το e-mail που απέστειλε o υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στην τρόικα για τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν στη χώρα μας και παρουσίασε tovima.gr ανάρτησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου.
Συγκεκριμένα η ανάρτηση που έκανε ο κ. Ρίζος αναφέρει:
Από το γραφείο του Προέδρου εδόθη προς ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε στον Τύπο της 2.12.2014 και το οποίο φέρεται ότι αποτελεί επιστολή του υπουργού των Οικονομικών προς την τρόικα με προτεινόμενα δημοσιονομικά μέτρα. Κρίνεται ότι η ανάρτηση βοηθεί στην ενημέρωση των δικαστών».
Η ενέργεια αυτή του κ. Ρίζου να αναρτήσει το e-mail του κ. Χαρδούβελη (στην αγγλική γλώσσα) στο site του ΣτΕ, τόσο από νομικούς, όσο και από πολιτικούς, χαρακτηρίζεται, τουλάχιστον, ως ενέργεια με την οποία εκδηλώνεται η δυσφορία του δικαστικού σώματος προς την κυβέρνηση.
Πάντως, όπως μεταδόθηκε, κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Ρίζο, τονίζουν ότι η ενέργεια αυτή του προέδρου του ΣτΕ, αποσκοπεί καθαρά στην ενημέρωση των συναδέλφων του, εν όψει των ζητημάτων που εκκρεμούν στο δικαστήριο, αλλά και αυτών που λέγεται ότι θα έρθουν προς επίλυση.
Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα, θα συνέλθει η αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να ελέγξει εάν μέσα στην προθεσμία των δύο μηνών που έχει δώσει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, συμμορφώθηκε το υπουργείο Οικονομικών στην τελεσίδική και αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την αναδρομική επιστροφή των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων.