Στην επιβεβαίωση ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας συναντήθηκε την Τρίτη 3 Ιουνίου στο Παρίσι με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος Πόουλ Τόμσεν προχώρησε από την Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, κάτι που επιβεβαίωσαν και κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε πως μπορεί να επιβεβαιώσει πως οι κ.κ. Λαγκάρντ και Στουρνάρας συναντήθηκαν στο Παρίσι την Τρίτη 3 Ιουνίου παρουσία του Πόουλ Τόμσεν. Αν και δέχθηκε σειρά ερωτήσεων για το περιεχόμενο της συνάντησης αρκέσθηκε να αναφέρει πως αφορούσε την περαιτέρω εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, αλλά και θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

«Επιβεβαιώνω τη συνάντηση, αλλά δεν έχω να προσθέσω κάποιες λεπτομέρειες», τόνισε, προσθέτοντας πως δεν είναι κάτι το «ασυνήθιστο» η Κριστίν Λαγκάρντ να έχει κατά καιρούς «ιδιωτικές» συναντήσεις με αξιωματούχους. Μάλιστα, αν και ο Ράις ερωτήθηκε για το εάν η συζήτηση αφορούσε το χρέος, αλλά και για το κατά πόσον είναι φυσιολογικό στις ιδιωτικές συναντήσεις να μετέχει και ο κ. Τόμσεν (και να ταξιδεύει μάλιστα από τις ΗΠΑ για να παρίσταται) το στέλεχος του Ταμείου δεν θέλησε να σχολιάσει.

Και από την ελληνική πλευρά επιβεβαιώθηκε, έστω και σε δεύτερο χρόνο, η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους Κριστίν Λαγκάρντ και Πόουλ Τόμσεν.

Αν και ο κ. Στουρνάρας διέψευσε νωρίτερα σε δημοσιογράφους ότι συναντήθηκε με την επικεφαλής του ΔΝΤ, τελικά λίγη ώρα αργότερα πηγές του υπουργείου επιβεβαίωσαν τη συνάντηση, καθώς αυτή επιβεβαιώθηκε πλήρως και από την πλευρά του ΔΝΤ.