Στις 5 Ιουνίου λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιοποίησε το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) τη Μ. Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός προκηρύσσεται τέσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ ότι «απαιτείται περαιτέρω ενημέρωση των αρμόδιων φορέων και πολιτικών κομμάτων, πριν την έναρξη του διαγωνισμού αξιοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε».

Στη δήλωση αυτή το Ταμείο είχε προχωρήσει μετά τη διαφοροποίηση του ΠΑΣΟΚ, από το σχέδιο που προτείνει. Ο κυβερνητικός εταίρος έχει καταθέσει μάλιστα εναλλακτική ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση του λιμανιού, που προβλέπει πώληση ποσοστού μετοχών έως 24% και παραχώρηση δραστηριοτήτων.

Διαφωνεί το ΠαΣοΚ με την πώληση

Την αντίθεσή του στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου (67%) του ΟΛΘ εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ, μετά την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για την έναρξη του διαγωνισμού. Το ΠαΣοΚ επισημαίνει ότι κανένα κόμμα δεν συμφωνεί με αυτήν την κίνηση, όπως και το σύνολο των παραγωγικών φορέων της πόλης, και χαρακτηρίζει ακατανόητη και εσπευσμένη την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ.

Στην ανακοίνωσή του το ΠαΣοΚ σημειώνει:

«Το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) παρουσίασε αναλυτικά την πρότασή του για την παραχώρηση δραστηριοτήτων και πώληση μικρού πακέτου μετοχών, πιστεύοντας ότι αυτή οδηγεί στην μεγιστοποίηση του αποτελέσματος για το Δημόσιο.

»Το ΤΑΙΠΕΔ, παρότι κανένα κόμμα στην ίδια συζήτηση δεν συμφώνησε με την πρόταση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου, προχώρησε σήμερα δυστυχώς στη σχετική προκήρυξη.

»Το ΠΑΣΟΚ δεν κατανοεί αυτή την εσπευσμένη απόφαση (η οποία είναι αντίθετη όχι μόνο στο σύνολο της Βουλής, αλλά και στην άποψη των παραγωγικών φορέων της πόλης), εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί τη διαδικασία καθ’ όλη τη διάρκειά της.