Τέλος εποχής για την εγχώρια αεροπορική αγορά σήμανε την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013, καθώς η Olympic Air, η οποία πλέον αποτελεί 100% θυγατρική της Aegean Airlines, σταμάτησε τη συνεργασία της με την άλλοτε «αδελφή» εταιρεία Olympic Handling και προμηθεύεται υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης από την Goldair Handling σε 11 ελληνικά αεροδρόμια.
Πρόκειται για είδηση που ήρθε αναπόφευκτα λόγω της λήξης της μεταξύ τους σύμβασης, η οποία ωστόσο δεν παύει να κρύβει ιστορικό συμβολισμό.
Όπως ανακοίνωσε η Goldair, ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Olympic Air σε 11 αεροδρόμια της χώρας, σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κάρπαθο, Πάρο, Ρόδο, Σκιάθο, Σάμο και Χίος. Επίσης, η συνεργασία μεταξύ Goldair και Olympic Air συνεχίζεται και στη Σόφια.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η Goldair, με την προσθήκη της Olympic Air στο πελατολόγιο της, «προχώρησε σε πρόσληψη 270 εργαζομένων σε Αθήνα και περιφέρεια, γεγονός σημαντικό για την εποχή που διανύουμε, όπου η ανεργία των νέων και γυναικών αγγίζει υψηλά ποσοστά».
«Η συμφωνία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική και συμβολική για την εταιρεία μας, αφενός μεν λόγω της ιστορικής σημασίας της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αφετέρου δε του γεγονότος ότι η Goldair Handling συνεχίζει να συμβάλλει στην τόνωση της απασχόλησης. Έτσι νιώθουμε κοινωνικά χρήσιμοι και αρωγοί στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας μας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Goldair Handling κ. Δημήτρης Παπαμιχαήλ.
Η Goldair Handling δραστηριοποιείται σε 26 αεροδρόμια στην Ελλάδα, δύο στην Κύπρο και δύο στη Βουλγαρία, ενώ απασχολεί 1.490 μόνιμους και 790 εποχικούς εργαζόμενους στην Ελλάδα και 620 εργαζόμενους στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεργασία Olympic Air και Olympic Handling θα συνεχιστεί σε προορισμούς της «άγονης» γραμμής. Σημειωτέον ότι η Olympic Handling αλλάζει όνομα και έχει αναθέσει στην εταιρεία Brandexcel τη νέα της εταιρική ταυτότητα.