Στην Αθήνα ο αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού ο οποίος έγινε δεκτός στις 14.00 από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά. Στη συνάντηση που λαμβάνει χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Προηγήθηκε συνάντηση με τον Υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

Στήριξη στις προσπάθειές της αναμένει η ελληνική κυβέρνηση από τον Λιού ο οποίος την Παρασκευή από το βήμα της Συνόδου των G20 ανέφερε ότι: «Οι Ελληνες κινούνται στην σωστή κατεύθυνση, αλλά έχουν ακόμη μπροστά τους δύσκολες αποφάσεις» και τόνισε ότι θα ασκήσει πιέσεις στους ευρωπαίους ομλόγους του να τονώσουν την ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι το παράδειγμα της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να θεωρηθεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα.

«Έχουμε (οι ΗΠΑ) πολλά να κάνουμε ακόμη, αλλά νομίζω ότι είμαστε σε μία θέση τώρα, όπου το παράδειγμα των ΗΠΑ είναι πράγματι καλό» είπε, ενώ χαρακτήρισε «αποφασιστική» τη δημοσιονομική πολιτική των ΗΠΑ και «αποτελεσματική» τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για την έξοδο της αμερικανικής οικονομίας από την ύφεση.

Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής του κ. Λιου στην Αθήνα, θα παραβρεθεί σε γεύμα με τον πρωθυπουργό σε εστιατόριο κοντά στην Ακρόπολη και θα συζητηθούν λεπτομέρειες αναφορικά με το ταξίδι του κυρίου Σαμαρά στην Ουάσινγκτον στις 8 Αυγούστου. Κατά το ταξίδι του κ. Σαμαρά, επίκειται συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.