Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα και συμπληρώνει εφέτος 50 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά.
Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση της εταιρείας διαφαίνεται μέσα από μια σειρά πρακτικών που έχει υιοθετήσει για να εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες των εργαζομένων της.
Συγκεκριμένα παρέχονται μία επιπλέον εβδομάδα άδεια μητρότητας, δύο ως πέντε ημέρες άδειας στους πατέρες για γέννηση παιδιού, μηνιαίο επίδομα παιδιών ως συνδρομή στις αυξημένες ανάγκες τους, κάλυψη εξόδων φύλαξης παιδιών ως 6 ετών, κάλυψη εξόδων κατασκήνωσης για παιδιά ως 15 ετών και βράβευση παιδιών που αριστεύουν στις σπουδές τους.
Επιπλέον η εταιρεία πληρώνει τη διαφορά του μισθού για τις νέες μητέρες στην άδεια μητρότητας, προσφέρει έξτρα επιδόματα, έξτρα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, έξτρα ημέρες αδείας ετησίως, δώρο γάμου, διατακτικές ως και 130 ευρώ δύο φορές τον χρόνο, καλύπτει έξοδα παραστάσεως και παρέχει έξτρα οικονομική ενίσχυση σε περιπτώσεις προβλημάτων υγείας.
Στις περιπτώσεις θανάτου εργαζομένου παρέχεται μια επιπρόσθετη εγγυημένη σύνταξη στην οικογένειά του για τα επόμενα τρία χρόνια και το ποσό των 4.000 ευρώ στην οικογένεια.
Κάθε χρόνο διοργανώνονται εταιρικές εκδρομές για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους, κοπή πίτας, γιορτή των παιδιών με δωροεπιταγή από κατάστημα παιχνιδιών, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων στον χώρο του εργοστασίου σε συνεργασία με το Σωματείο, εκδηλώσεις συνταξιούχων της εταιρείας κτλ.
Παράλληλα στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία υπάρχουν ομάδα ποδοσφαίρου με την επωνυμία Beeranhaas, ομάδα μπάσκετ, ομάδες επιτραπέζιου ποδοσφαίρου, θεατρική ομάδα κτλ., ικανοποιώντας όλα τα ενδιαφέροντα των εργαζομένων.
Πρόσφατα η εταιρεία εγκαινίασε το πρώτο συστηματικό πρόγραμμα εθελοντισμού με τη συμμετοχή 180 εργαζομένων εθελοντών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στην οποία η εταιρεία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία με στόχο τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των ευπαθών ομάδων της. Μέσα από το πρόγραμμα όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας βοηθούν εθελοντικά φορείς που βρίσκονται στις κοινωνίες στις οποίες έχει παρουσία η εταιρεία.
Συγκεκριμένα στηρίζει τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς «Το Εργαστήρι» στην Αθήνα, «Alzheimer Hellas» στη Θεσσαλονίκη και «ΑγκαλιάZω» στην Πάτρα.
Το 2011 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εγκαινίασε μια πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εργαζομένων της, την Εβδομάδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η πρωτοβουλία, που έκτοτε έχει καθιερωθεί, έχει ως στόχο την περαιτέρω ενημέρωση για τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ώστε να λειτουργεί ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης αλλά και το πώς ο καθένας από τους εργαζομένους μπορεί να συμβάλει στην επιτυχία.
Αφιερώνοντας μία εβδομάδα κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τα προγράμματα και τις δράσεις που αναλαμβάνει η εταιρεία για το περιβάλλον, την κοινωνία και τον άνθρωπο.

Κάθε ημέρα αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης και όλες μαζί στο τέλος σχηματίζουν τη συνολική εικόνα τόσο για τις πρωτοβουλίες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας όσο και για τη σημασία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης γενικότερα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ