Σεισμό στη Wall Street προκάλεσαν τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Google. Η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του έτους κάθετη πτώση της κερδοφορίας της κατά 20%.

Σαράντα λεπτά πριν λήξει η σημερινή συνεδρίαση, επαναλήφθηκε η διαπραγμάτευση με τη μετοχή της Google που διαμόρφωσε τιμή στα 699,18 δολάρια (-7,45% ως προς χθες Τετάρτη) μειώνοντας την προγενέστερη ζημία. Τελικά σύμφωνα με το Ρόιτερς η ημερήσια απώλεια ήταν παραπλήσια του 8%–695 δολάρια η τελική τιμή.

Η είδηση πυροδότησε ξεπούλημα των μετοχών της εταιρείας, ενώ «γύρισε» σε αρνητικό έδαφος ολόκληρη τη νεοϋορκέζικη κεφαλαιαγορά, έπειτα από ένα σερί τεσσάρων κερδοφόρων συνεδριάσεων. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι, η μετοχή της Google, αφού έφθασε να χάνει το 11% της αξίας της, αποφασίστηκε η αναστολή της διαπραγμάτευσής της.
Ειδικότερα η Google ανακοίνωσε για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου κέρδη 2,18 δισ. δολαρίων ή 9,03 δολαρίων ανά μετοχή. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 10,65 δολαρίων ανά μετοχή. Τα έσοδα που κατέβαλαν στην εταιρεία οι διαφημιστές για κάθε «κλικ» των πελατών υποχώρησε κατά 15% το τρίμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.
Οι ειδικοί ερμηνεύουν τα αποτελέσματα της Google ως ένδειξη ότι τα «εργαλεία» της εταιρείας χάνουν την ελκυστικότητα και την αξία τους για τους διαφημιστές. Κάποιοι αναλυτές μιλούν επίσης για «γκάφα» της εταιρείας, ενδεχομένως και της διοίκησης της Wall Street, επειδή τα απογοητευτικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μεσούσης της συνεδριάσεως και όχι μετά το πέρας αυτής.