Με επιστολή του προς τη διοίκηση του ΙΚΑ, την Παρασκευή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ενημέρωσε για την επικείμενη, εντός του Σεπτεμβρίου, νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, η οποία ανέρχεται σωρευτικά σε 1,1%.

Στο πλαίσιο αυτό, o κ., Βρούτσης ζήτησε από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ την προσαρμογή των μηχανογραφικών συστημάτων και διαδικασιών, προκειμένου η κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών να ισχύσει αναδρομικά από 1ης Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η οποία επιχειρείται στο πλαίσιο της ευρύτερης κυβερνητικής στρατηγικής για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους της εργασίας.

Κατά της απόφασης ο ΣΥΡΙΖΑ

Ως δώρο προς τις μεγάλες επιχειρήσεις και ταυτόχρονα χαριστική βολή στις εναπομείνασες υπηρεσίες χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Στρατούλης. την επικείμενη κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο κ. Στρατούλης: «Η κυβέρνηση με την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την κατάργηση της
εργοδοτικής εισφοράς στους Οργανισμούς Εργατικής εστίας και Εργατικής Κατοικίας χαρίζει ένα ακόμα δώρο στις μεγάλες επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, δίνει τη χαριστική βολή στις εναπομείνασες, μετά την κατάργηση των δύο αυτών οργανισμών από την κυβέρνηση Παπαδήμου, κοινωνικές υπηρεσίες, ολοκληρώνοντας έτσι το μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας
».

Και πρόσθεσε : «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί την κυβέρνηση να μην προωθήσει αυτή την επιζήμια για τους εργαζόμενους και χαριστική για τους εργοδότες νομοθετική ρύθμιση. Αγωνίζεται μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα για την επανασύσταση και αναβάθμιση των δύο οργανισμών κι έχει ήδη καταθέσει από τον Ιούνιο σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή»