Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει περιπτώσεις δημοσίων λειτουργών που αμείβονται με πάνω από 5.000 ευρώ μεικτά. «Ειδικά για τα μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ και Ε.Π ΤΕΙ που συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα και το ύψος των συνολικών μεικτών μηνιαίων αποδοχών μπορεί να ξεπερνά τα 5.000 ευρώ, επισημαίνεται ότι η υπέρβαση αυτή εξαρτάται από το ύψος της αμοιβής που λαμβάνουν από τα ερευνητικά αυτά προγράμματα» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η διευκρίνιση του Υπουργείου ήλθε με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού κ. Φ. Σαχινίδη, σε ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία αφορούσε τις θέσεις δημοσίων λειτουργών για τις οποίες προβλέπονται συνολικές μεικτές μηνιαίες αποδοχές άνω των 5.000 ευρώ.

Από την πλευρά του Υπουργείου διευκρινίζεται πάντως ότι «το ύψος των συνολικών μεικτών μηνιαίων αποδοχών των λειτουργών του Δημοσίου και ΝΠΔΔ καθορίζεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις και αφορά τη συγκεκριμένη θέση και όχι την, κατά περίπτωση, προσωπική επιλογή κάθε λειτουργού».