Με επιτυχία διοργανώθηκε η εκδήλωση της Εθνικής Τράπεζας στο Μέγαρο Θ. Καρατζά με θέμα: «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον: Νέα Κατεύθυνση και Ευκαιρίες» στις 31/10.

Ο στόχος της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστούν οι ευκαιρίες αξιοποίησης του προγράμματος από τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές και τα οφέλη του για την αγορά της δόμησης και τους πολίτες που εντάσσονται για να συμμετέχουν.
Μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν πρόσφατα, το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» δίνει την ευκαιρία για συμμετοχή σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό πολιτών καταργώντας προηγούμενους περιορισμούς.
Ετσι, στη σημερινή του μορφή απευθύνεται και στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων πολυκατοικιών χωρίς προϋποθέσεις. Επίσης το όριο τιμής ζώνης αυξήθηκε στις 2.100€, η επιδότηση φτάνει το 35% και τέλος, εντάσσονται πολίτες με οικογενειακό εισόδημα που φτάνει έως τις 80.000€.
Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση ήταν οι Ενεργειακοί Επιθεωρητές της Αττικής και των γειτονικών νομών με σκοπό να κατανοήσουν τις πραγματικές ευκαιρίες που προσφέρει το πρόγραμμα μετά τις βελτιώσεις που έγιναν κατά την τελευταία αναθεώρηση αλλά και να συζητήσουν με τους εμπλεκόμενους φορείς τα θέματα που τους απασχολούν από την μέχρι τώρα εμπειρία τους.
Ολοι οι ομιλητές από την Εθνική Τράπεζα, το ΤΕΕ, το ΥΠΕΚΑ και το ΕΤΕΑΝ αναφέρθηκαν στα άμεσα και τα έμμεσα οφέλη του προγράμματος για τον πολίτη, δηλαδή την εξοικονόμηση χρημάτων που προκύπτει από τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και παράλληλα την ευκαιρία να απορροφηθούν άμεσα τα συνολικά 800€ εκ. που προβλέπει το πρόγραμμα για την πλήρη αξιοποίησή του.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Β. Ράπανος, οι οποίοι, όπως και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Χ. Σπίρτζης, τόνισαν ότι το πρόγραμμα αποτελεί μια ευκαιρία αναπτυξιακή μέσα στις δύσκολες συνθήκες της σημερινής κρίσης.
Η προσέλευση και η συμμετοχή των Ενεργειακών Επιθεωρητών ήταν εντυπωσιακές και υπήρξε θερμό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα με πολλές ερωτήσεις και συζήτηση των πολυάριθμων παρευρισκομένων με τους ομιλητές.