Στα μαλακά έπεσαν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, καθώς η πρόταση της διοίκησης στη διαπραγμάτευση με το σωματείο για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας δεν προβλέπει μειώσεις μισθών για το τρέχον έτος. Το σωματείο από την πλευρά του εμφανίζεται αρνητικό και ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις, καθώς στην πρόταση υπάρχουν μια σειρά από ρυθμίσεις που εκτιμάται ότι πλήττουν το εισόδημά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προβλέπεται η καταβολή γενικών αυξήσεων για το έτος 2011 και θεσπίζεται εβδομαδιαίο ωράριο απασχόλησης 40 ωρών αντί 38, καθώς οι εργαζόμενοι στον όμιλο την Πέμπτη και την Παρασκευή σχόλαγαν στις 14.00.

Επίσης, τα καταβαλλόμενα επιδόματα που συνδέονταν με μισθολογικά κλιμάκια καθορίζονται ως σταθερά ποσά όπως αυτά ίσχυαν στις 31/12/2010. Δηλαδή δεν θα συνδέονται με τυχόν αυξήσεις στο μισθό στο μέλλον. Επίσης, το χρονοεπίδομα του 2,5% – δινόταν κάθε χρόνο αύξηση 2,5% ανεξάρτητα από την αύξηση που προέβλεπε η ΣΣΕ και ανεξάρτητα από ωριμάνσεις και τριετίες – θα δίνεται κάθε πέντε χρόνια. Η αμοιβή της υπερωριακής απασχόλησης και τα ημερομίσθια του επιδόματος αδείας εναρμονίζονται με τα εκάστοτε προβλεπόμενα στη σχετική εργατική νομοθεσία (μειώνονται).

Το μπόνους των 3,6 μισθών – οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ εισέπρατταν κάθε χρόνο 17,6 μισθούς – συνδέεται με κριτήρια παραγωγικότητας. Τέλος, κόβεται η ετήσια εκδρομή των εργαζομένων – κόστος περί το 1εκατ. ευρώ – και καταργείται η ετήσια επιδότηση κυλικείου (!) προς τους εργαζόμενους που ήταν γύρω στα 200 ευρώ το χρόνο.

Τέλος, για τους νεοπροσλαμβανόμενους στην εταιρεία προτείνεται η θέσπιση 30 μισθολογικών κλιμακίων αντί 27, με εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο υπαλλήλων γραφείου μέσης εκπαίδευσης το 30ο και εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο των τεχνιτών και χειριστών βάρδιας μέσης εκπαίδευσης το 22ο.

Το σωματείο των εργαζομένων από την πλευρά του απέρριψε την «κατάπτυστη» πρόταση, όπως τη χαρακτηρίζει, και ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις. Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι είχαν προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με πρόταση για αύξηση της τάξης του 18%, ενώ το 2009 και το 2010, όταν στην Ελλάδα δημιουργήθηκε στρατιά ανέργων, πάνω από 200.000 άτομα είχαν πετύχει αυξήσεις της τάξης του 7%.

Το σωματείο υποστηρίζει πως η εταιρεία λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ο βασικός μέτοχος δεν είναι το Δημόσιο αλλά ο όμιλος Λάτση, επομένως δεν εμπίπτει στον κανονισμό λειτουργίας των ΔΕΚΟ.
Η διοίκηση των ΕΛΠΕ είχε λάβει επιστολή από τον υπουργό οικονομίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου που καλούσε την εταιρεία να συμβάλει στην προσπάθεια ενίσχυσης των εσόδων του Δημοσίου, αφού οι όποιες περικοπές των απολαβών και των μπόνους αυξάνουν τα κέρδη του ομίλου, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να ωφελείται από τη φορολογία των κερδών, αλλά και από το μέρισμα που θα λαμβάνει, αφού ελέγχει το 35% της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι στέκονται πάνω σε αυτό και αναφέρουν πως δεν είναι δυνατό να περικόπτονται χρήματα από τους εργαζόμενους και να μοιράζονται εκατομμύρια ευρώ ως μέρισμα στους μετόχους.

Η διοίκηση της εταιρείας υπό τον πρόεδρο κ. Τ. Γιαννίτση και τον διευθύνονται σύμβουλο κ. Ι. Κωστόπουλο είχε προϊδεάσει για αυτές τις περικοπές, όχι μόνο για να «εξευμενίσει» το υπουργείο, αλλά και γιατί πιστεύει ότι με τις παραπάνω ρυθμίσεις η εταιρεία γίνεται πιο ανταγωνιστική σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά διυλιστήρια και κυρίως πιο παραγωγική.