Το 20% της Intrakat, θυγατρικής της Intracom Holdings του ομίλου Κόκκαλη, απέκτησε ο Δημήτρης Κούτρας, ιστορικό στέλεχος του Ακτωρα, υπογράφοντας μνημόνιο συναντίληψης για την απόκτηση 6.095.431 μετοχών της εισηγμένης έναντι τιμήματος 8 εκατ. ευρώ.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ελλάκτωρ και επικεφαλής επί χρόνια του κατασκευαστικού της τομέα φέρεται ότι θα αναλάβει τη θέση του προέδρου της Intrakat, ενώ ο Πέτρος Σουρέτης θα διατηρήσει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ευρισκόμενος στο τιμόνι της εισηγμένης από το 2003. Ο Κωνσταντίνος Κόκκαλης, επικεφαλής της Intracom που ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών της κατασκευαστικής Intrakat (79,5%), φέρεται ότι είχε αποφασίσει να αναζητήσει στρατηγικό εταίρο για τις κατασκευαστικές δραστηριότητες του ομίλου.
Στην κατασκευαστική αγορά εκτιμάται πως διαμορφώνονται νέες μετοχικές ισορροπίες καθώς δρομολογούνται εξελίξεις σε 3 από τις 4 μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, αφού η επικράτηση των αδελφών Καλλιτσάντση στην Ελλάκτωρ λειτουργεί ως καταλύτης, αν και μείζον θέμα για τον κλάδο παραμένει η συρρίκνωση του ανεκτέλεστου υπολοίπου έργων, που για τους 4 μεγάλους (Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, J&P Αβαξ και Intrakat) στο τέλος του 2017 βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών (5,3 δισ. ευρώ).
Να σημειωθεί ότι η σύγκρουση του κ. Κούτρα με τον Δημήτρη Καλλιτσάντση είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει αμέσως από την Ελλάκτωρ μετά την ολοκλήρωση της ιστορικής γενικής συνέλευσης της 25ης Ιουλίου, διατηρώντας ποσοστό περίπου 5,5%. Αντίθετα ο Λεωνίδας Μπόμπολας παραμένει στον όμιλο και πιθανότατα να διατηρήσει εκτός από το ποσοστό του (περίπου 15%) και ορισμένα από τα εκτελεστικά του καθήκοντα.
Μετοχικές αλλαγές αναμένονται και στην J&P Αβαξ που προχωρεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με δικαίωμα προτίμησης για τους υφιστάμενους μετόχους της κατά 20 εκατ. ευρώ, κάτι που μπορεί να περιορίσει το ποσοστό της J&P Investments (οικογένειες Ιωάννου – Παρασκευαΐδη) που σήμερα βρίσκεται στο 41,5%.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ