Από τη στιγμή που ο Χάρι Πότερ, ο διοπτροφόρος μάγος που έπλασε η φαντασία της συγγραφέως Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ, έγινε εκδοτικό φαινόμενο, ο κουμπαράς άνοιξε. Και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν σταμάτησε να γεμίζει.

Σήμερα, 11 χρόνια μετά την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά βιβλίου Χάρι Πότερ, «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος», και λίγους μόλις μήνες μετά την τελευταία κινηματογραφική μεταφορά του, το δεύτερο μέρος της έβδομης ταινίας «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου», οτιδήποτε σχετίζεται με αυτόν εξακολουθεί να φέρνει κέρδη.

Το τελευταίο επίτευγμα της τεράστιας επιχείρησης Χάρι Πότερ πρόκειται να εγκαινιαστεί στις 31 Μαρτίου και είναι η μετατροπή των στούντιο του Λίβσντεν, όπου γυρίστηκαν όλες οι ταινίες του Πότερ, σε θεματικό πάρκο.

Οι φαν του μάγου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το σπίτι του Χάρι, αλλά το πιο ενδιαφέρον όλων θα είναι η σχολή μαγείας Poudlard που εμφανίζεται σε όλες τις ταινίες του και είναι εμπνευσμένη από κτίρια όπως του Westminster, του κολεγίου του Christchurch και άλλους καθεδρικούς ναούς και κάστρα της Ευρώπης.

Ο γενικός τίτλος του θεματικού πάρκου θα είναι The Making of Harry Potter (Πώς φτιάχτηκε ο Χάρι Πότερ) και σίγουρα θα είναι πιο γνήσιος από τη ρέπλικά του στο Ορλάντο της Φλόριδας που λέγεται The Wizarding World of Harry Potter (Ο μαγικός κόσμος του Χάρι Πότερ). «Είναι το σπίτι της παιδικής μας ηλικίας» είπε χαρακτηριστικά η Εμα Γουότσον που υποδύθηκε την Ερμιόνη σε όλες τις ταινίες της σειράς.

Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τον χώρο, γεμάτο από αντικείμενα όπως οι μπουκάλες με τα μαγικά φίλτρα, ομοιώματα των πλασμάτων που έχουν περάσει από την κινηματογραφική σειρά και οθόνες της τηλεόρασης όπου θα γίνεται αδιάκοπη προβολή από βίντεο με συνεντεύξεις των συντελεστών οι οποίοι θα αφηγούνται ανέκδοτες ιστορίες από τα γυρίσματα.

Η ξενάγηση προβλέπεται να διαρκεί τουλάχιστον δυο ώρες και η μεγάλη ατραξιόν της θα είναι μια πτήση πάνω σε ένα όχημα που θα θυμίζει τη «μαγική» σκούπα του Χάρι. Οσο για τις τιμές, ακούγονται μάλλον τσουχτερές αφού μια φωτογραφία θα κοστίζει περίπου 14,5 ευρώ, ενώ ένα κοστούμι του Ντάμπλντορ γύρω στα 590 ευρώ!