Το δίωρο σόουπάρτι του Μόμπι στην πλατεία Νερού πριν από λίγες ημέρες αποζημίωσε και με το παραπάνω για την- λίγο- πολύ αναμενόμενη- ακύρωση της συναυλίας που θα έδινε η Εϊμι Γουάινχαουζ στον ίδιο χώρο και στο πλαίσιο του Εject Festival. Ωστόσο το συναυλιακό καλοκαίρι στην ουσία… τώρα αρχίζει. Παρά τις κακοτοπιές, τα πράγματα δείχνουν ευοίωνα.

Ενας από τους λόγους που οι Σουηδοί Roxette είχαν την πιο επιτυχημένη ως τώρα συναυλία του καλοκαιριού ενδεχομένως να ήταν η χαμηλή τιμή του εισιτηρίου τους. Μιλώντας στο «Βήμα» εκπρόσωπος της Didi Μusic ανέφερε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους και ότι «η μείωση της τιμής των εισιτηρίων συμβάλλει ώστε μια συναυλία να μην είναι απαγορευτική για κανέναν. Η κρίσηως από μηχανής θεός ενδεχομένως να κάνει καλό ξεκαθάρισμα στον χώρο των συναυλιών».

Αν εξαιρέσει άλλωστε κανείς τη μέτρια σε προσέλευση υποδοχή που επεφύλαξε το αθηναϊκό κοινό στη Μαριάν Φέιθφουλ πριν από λίγο καιρό στον Λυκαβηττό, οι μέχρι στιγμής εφετινές συναυλίες (με πιο επιτυχημένη εκείνη των Σουηδών Roxette) έχουν πάει καλά. Την ίδια βραδιά με τη Φέιθφουλ, έπαιξαν και οι Ιnterpol. Ηταν γεμάτοι. Αλλά και η Λόρι Αντερσον δεν τα πήγε καθόλου άσχημα στο Βadminton.

Από τους Βon Jovi στον Νικ Κέιβ

* Η αυλαία του τριήμερου Rockwave Festival πέφτει απόψε με το… βαρύ πυροβολικό. Τη βραδιά θα κλείσουν οι «υπερηχητικοί» Βρετανοί Ρrodigy, ενώ θα έχουν προηγηθεί τρεις «εναλλακτικές» αμερικανικές ροκ μπάντες: οι ιστορικοί Μonster Μagnet, οι Κyuss Lives! και οι ιδιαίτερα αγαπητοί στη χώρα μας Gogol Βordello.

* Οι Duran Duran, πολυαγαπημένο βρετανικό συγκρότημα της δεκαετίας του ΄80, επιστρέφουν την Τρίτη 26 Ιουλίου για μια συναυλία στη Θεσσαλονίκη. Πολυαναμενόμενη είναι επίσης η συναυλία των Αμερικανών Βon Jovi, οι οποίοι θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Οpen Αir 2011 Τour. Η ομάδα της Εleven Concerts που τους φέρνει στην Αθήνα ανέφερε στο «Βήμα» ότι «δεδομένης της εποχής, η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζει να πηγαίνει πολύ καλά. Πιστεύουμε ότι ως τις 20 Ιουλίου θα είναι sold out». * Οι λάτρεις του heavy metal θα συρρεύσουν στις 5 Ιουλίου στην πλατεία Νερού, όπου θα εμφανιστούν οι Judas Ρriest και οι Whitesnake, ενώ εκεί θα φιλοξενηθούν και οι Τhirty Seconds to Μars, με φρόντμαν τον ηθοποιό Τζάρεντ Λίτο.

* Την Τετάρτη 6 Ιουλίου στο θέατρο ΤerraVibe Ρark οι Grinderman, δηλαδή ο αγαπημένος των Ελλήνων Νικ Κέιβ και κάποιοι από τους Βad Seeds, θα το ρίξουν στο καλλιτεχνίζον post-punk. Στον ίδιο χώρο θα εμφανιστούν αργότερα οι στυλοβάτες του progressive/rock metal Dream Τheater, αλλά και οι Ρulp.

* Στις 6 και 7 Ιουλίου στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το 2310 Festival. Judas Ρriest, Whitesnake και Firewind την πρώτη ημέρα, James, Suede και Subways τη δεύτερη.

* Στις 8, 9 και 12 Ιουλίου θα εμφανιστεί στην Αθήνα ο Ρότζερ Γουότερς με την παγκόσμια περιοδεία «Τhe Wall Live», η οποία γιορτάζει τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του πολυπλατινένιου ομώνυμου άλμπουμ των Ρink Floyd. Να σημειωθεί ότι αρχικώς είχε ανακοινωθεί μόνο μία ημερομηνία συναυλίας του θρυλικού μπασίστα των Ρink Floyd, αλλά λόγω ζήτησης προστέθηκαν άλλες δύο. Επειδή στις 8 του μήνα η παράσταση θα κινηματογραφηθεί, μη διανοηθείτε να πάτε στο γήπεδο με κάμερα ή κινητό. Θα μείνετε απέξω.

* Τέλος, ο Σεπτέμβριος μας επιφυλάσσει δύο μουσικές εκδηλώσεις για πολύ διαφορετικά γούστα: η Βανέσα Μέι θα παίξει το βιολί της στο Ηρώδειο, ενώ οι Βρετανοί Ρrimal Scream θα παρουσιάσουν ένα δίωρο σόου-best of στην Ιερά οδό.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ