Ενα από τα σημαντικότερα, και ίσως το πλέον εντυπωσιακό, περιοδικά που εμφανίστηκαν στη διάρκεια του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν το γερμανικό προπαγανδιστικό περιοδικό «Signal»Σύνθημα» στα ελληνικά), το πρώτο τεύχος του οποίου εκδόθηκε τον Απρίλιο του 1940. Ο τίτλος του περιοδικού ήταν προσεκτικά επιλεγμένος καθώς η λέξη signal απαντάται σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες. Το περιοδικό ήταν διμηνιαίο, ωστόσο από το 1944 παύει να αναφέρεται μήνας έκδοσης και δηλώνεται μόνο ο αριθμός τεύχους μέσα στη χρονιά.


Το περιοδικό εκδιδόταν σε πάνω από 20 γλώσσες (σε όλες τις κατεχόμενες χώρες αλλά και στα αγγλικά) από τον εκδοτικό οίκο Deutscher Verlag Berlin και είχε περίπου 1.500 επίσημους ανταποκριτές και 1.000 φωτογράφους. Η ποιότητα των άρθρων και η χρήση των έγχρωμων εκτυπώσεων το καθιστούσαν πρωτοπόρο στην εποχή του καθιστώντας το πολύτιμη πηγή πληροφοριών σχετικά με την πολεμική προπαγάνδα του Γ’ Ράιχ.


Το πρώτο τεύχος που εκδόθηκε στα ελληνικά ήταν το δεύτερο τεύχος του Ιουλίου του 1941. Το ΕΛΙΑ διαθέτει σε τόμους σχεδόν ολόκληρη την ελληνική έκδοση καθώς και κάποια προγενέστερα τεύχη σε άλλες γλώσσες. Το τελευταίο τεύχος στα ελληνικά ήταν το 11/1944, το οποίο πρέπει να εκδόθηκε τον Ιούλιο του 1944.


Η ύλη του περιοδικού περιλαμβάνει άρθρα για τις πολεμικές επιχειρήσεις στις διάφορες φάσεις του πολέμου, παρουσίαση της γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας, θεωρητικά άρθρα σχετικά με την έννοια της «Ευρώπης» και την ανωτερότητα του ναζιστικού οικονομικοκοινωνικού μοντέλου ανάπτυξης, καθώς και άρθρα για τον πολιτισμό, την κοινωνία και διάφορα «ελαφρά», θα λέγαμε, θέματα (γυναικεία μόδα, επιστημονικές ανακαλύψεις κτλ.).


Η πορεία του περιοδικού μπορεί να διακριθεί σε δύο περιόδους που ανταποκρίνονται και στις αντίστοιχες πολεμικές περιόδους. Ως τον Δεκέμβριο του 1942 (που αποτελεί και σημείο καμπής) στο περιοδικό δημοσιεύονται πολεμικές ανταποκρίσεις, φωτογραφίες και σκίτσα για τις νίκες των γερμανικών στρατευμάτων κυρίως στη Σοβιετική Ενωση και στη Βόρεια Αφρική καθώς και τις νίκες των δυνάμεων του Αξονα.


Από τον Ιανουάριο του 1943 οι πολεμικές ανταποκρίσεις λιγοστεύουν και τελικά εκλείπουν. Η δράση των Αμερικανών προβάλλεται εντονότερα από ό,τι την προηγούμενη περίοδο, όπως και ο πόλεμος στον Ατλαντικό. Ο πόλεμος ωστόσο μεταφέρεται από τα πεδία των μαχών στα πεδία της βιομηχανικής παραγωγής (νέα γερμανικά υπερόπλα), της παραγωγικότητας («πόλεμος των ωρών εργασίας») και της εκπαίδευσης των γερμανών στρατιωτικών. Παράλληλα καταγγέλλονται οι «τρομοκρατικοί» συμμαχικοί βομβαρδισμοί που σκοτώνουν αμάχους και καταστρέφουν μνημεία του πολιτισμού.


Στο περιοδικό δεν προβάλλονται αντισημιτικές ή ρατσιστικές θεωρίες. Ο πόλεμος εκλαμβάνεται ως πόλεμος συστημάτων παρά φυλών. Πρόκειται για μάχη ανάμεσα στην «Ευρώπη» (όπου με τον όρο εννοείται η ηπειρωτική Ευρώπη χωρίς την Αγγλία και τη Σοβιετική Ρωσία) και στον μπολσεβικισμό (δεν γίνεται ωστόσο σαφές αν ο μπολσεβικισμός αποτελεί γνώρισμα της ρωσικής φυλής).