Η Μισέλ Ομπάμα δεν συνόδεψε τελικά τον σύζυγό της απερχόμενο Πρόεδρο των Η.Π.Α. στο σύντομο ταξίδι του στην Ελλάδα. Η εμφάνιση της δυναμικής Μισέλ στο πλευρό του Μπαράκ μέσα σε ένα φόρεμα με την υπογραφή της διεθνούς φήμης Ελληνίδας σχεδιάστριας Mary Katrantzou (να κατεβαίνει τις σκάλες του αεροπλάνου όπως ακριβώς έκανε πριν λίγα χρόνια σε πόλη των Η.Π.Α. έχοντας επιλέξει φόρεμα της Mary) ήταν κάτι που περίμεναν πολλοί. Τελικά η λαοφιλής κυρία Ομπάμα προτίμησε να παραμείνει στις Η.Π.Α. Κάποιοι αστειεύτηκαν με την επιλογή της Πρώτης Κυρίας να παραμείνει στην Ουάσιγκτον. «Έχει να φροντίσει για όλες τις λεπτομέρειες της μετακόμισης από το White House στο επίσης πολυτελές καινούργιο σπίτι της οικογένειας» σχολίασαν… Η Μισέλ μας στέλνει όμως… αγωνιστικούς χαιρετισμούς μέσα από το εξώφυλλό της στο τεύχος Δεκεμβρίου της Αμερικάνικης «Vogue». Η κυρία Ομπάμα έχει επιλέξει ένα κατάλευκο φόρεμα το οποίο αφήνει να διαγράφονται οι καλογυμνασμένοι της ώμοι. Χαμογελάει γεμάτη αυτοπεποίθηση στον φακό της κορυφαίας φωτογράφου Annie Leibovitz. Ο τίτλος της Βίβλου της Μόδας αναφέρεται στην σύζυγο του δημοφιλέστερου ηγέτη σήμερα στον πλανήτη ως την «First Lady που ο κόσμος αισθάνεται «ερωτευμένος» μαζί της». Όσο κι αν ακούγεται υπερβολική η συγκεκριμένη φράση η αλήθεια είναι ότι η Μισέλ κατάφερε μέσα σε αυτές τις δύο θητείες του συζύγου της στο Λευκό Οίκο να αναδειχθεί στην πλέον αγαπητή γυναικεία προσωπικότητα. Είναι αυτή που ξεχώρισε περισσότερο από τις προκατόχους της . Εκείνη και η Ελεάνορ Ρούσβελτ. Απλές προσιτές καθημερινές. Η Τζάκι Κέννεντι είναι αυτή που συζητήθηκε πιο πολύ. Ίσως όχι τόσο για την προσωπικότητα και το έργο που άφησε πίσω της σαν Πρώτη Κυρία όσο για το λαμπερό life style της. Η Ζακλίν Μπουβιέ-Κέννεντι δημιούργησε ένα μοναδικό-δικό της-στυλ όσον αφορά την γκαρνταρόμπα της. Ένα στυλ που ακολουθούν ακόμα και σήμερα φανατικά εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο. Έζησε μια μυθική ζωή. Η Μισέλ είναι μια γήινη προσωπικότητα χαμηλών τόνων με εξαιρετικές τις περισσότερες φορές στυλιστικές επιλογές.

Η Μισέλ, η Νάνσυ, η Ελεάνορ και οι άλλες!

Στο Center Hall στο ισόγειο του Λευκού Οίκου βρίσκονται τα πορτραίτα των Πρώτων Κυριών. Η Νάνσυ Ρήγκαν είχε επιλέξει παλ φόρεμα. Είναι υπέρκομψη. Ο Ελληνικής καταγωγής Τζέημς Γκαλάνος ήταν αυτός ο οποίος σχεδίαζε τα ρούχα της. Η Πατ Νίξον μοιάζει μάλλον αδιάφορη. Η Λάουρα και η Μπάρμπαρα Μπους φορούν μαύρα outfits. Η Χίλαρι έχει αυτό το συνηθισμένο στυλ που την κάνει να μοιάζει περισσότερο με γραμματέα. Η Ελεάνορ Ρούσβελτ κλέβει την παράσταση έτσι όπως κρατάει τα γυαλιά μυωπίας της. Ο Μπαράκ Ομπάμα λέει για την Μισέλ ότι «οι άνθρωποι βλέπουν τους εαυτούς τους μέσα από εκείνη. Είναι αφοσιωμένη μητέρα καλή φίλη μια γυναίκα η οποία δεν φοβάται να κάνει πλάκα με τον εαυτό της όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες».

Στο εξώφυλλο για τρίτη φορά

H Annie Leibovitz είχε φωτογραφίσει και πάλι την Ομπάμα το 2013. (Η πρώτη φωτογράφιση της Μισέλ είχε πραγματοποιηθεί για την «ναυαρχίδα» της Βίβλου της Μόδας τον Μάρτιο του 2009). Η «Vogue» λατρεύει την σύζυγο του Μπαράκ. Οι αναγνώστες της επίσης. Στην τελευταία φωτογράφιση η Μισέλ έχει επιλέξει Carolina Herrera και Atelier Versace. Η Carolina Herrera είναι πάντα μια ασφαλής tres chic επιλογή. Τα ρούχα Versace είναι ίσως η…τελευταία εμμονή της Μισέλ. Επέλεξε το πολυσυζητημένο μεταλλικό φόρεμα του Ιταλικού οίκου σε χρώμα ροζ-μπρονζέ για να υποδεχθεί τον Ματέο Ρέντσι και την σύζυγό του στον Λευκό Οίκο πριν μερικές βδομάδες. Το φόρεμα έγινε αμέσως θέμα παγκόσμιας συζήτησης.

Η Ομπάμα φανατική της υγιεινής διατροφής και της γυμναστικής δεν ακολούθησε ποτέ φανατικά τις τάσεις της μόδας. Επέλεγε καταξιωμένους designers αλλά υποστήριξε και πολλούς νέους. Η κάθε της εμφάνιση δημιουργούσε πλήθος συζητήσεων. Η «διάδοχός» της Μελάνια Τράμπ γνωρίζει σίγουρα ως πρώην μοντέλο την μόδα πολύ καλά! Αρκετοί αναρωτιούνται αν θα αποδειχθεί τόσο δημοφιλής όσο η δυναμική Μισέλ. Ο χρόνος θα δείξει…


Σημαντική προσφορά του ΟΠΑΠ για τα παιδιά στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Eντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του ΟΠΑΠ να συμμετάσχουν στη δράση και την ειδική εφαρμογή «Κάτι Καλύτερο», στο πλαίσιο του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, του οποίου Μέγας Χορηγός ήταν η εταιρεία. 216.873 άτομα χρησιμοποίησαν την ανανεωμένη εφαρμογή «Κάτι Καλύτερο» και τον ιστότοπο www.katikalytero.gr και είχαν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν για τρίτο συνεχόμενο έτος στο έργο της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Από το σύνολο των δράσεων συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ εικονικής προσφοράς, τα οποία ο ΟΠΑΠ μετέτρεψε αυτόματα σε οικονομική ενίσχυση. Αυτή αποτελεί μέρος της συνολικής επένδυσης της εταιρείας για την ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ και είναι σε εξέλιξη από το 2014.

Την ημέρα του Μαραθωνίου χιλιάδες κόσμος έσπευσε στο περίπτερο του ΟΠΑΠ και έβαλε το τουβλάκι του ανεβάζοντας κι άλλο το ποσό που ο ΟΠΑΠ προσφέρει για την ανακαίνιση των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων. Ανάμεσά τους, η Τάμτα, η Κατερίνα Καινούργιου, η Μαίρη Συνατσάκη, η Ελεονώρα Μελέτη, ο Κώστας Φραγκολιάς, ο Άρης Μακρής και ο Κώστας Μαρτάκης, οι οποίοι συμμετείχαν και στην ΟΠΑΠ running team.