Το «Venus» λικνιζόταν ρυθμικά στα καταγάλανα νερά της Πάτμου. Ο μεγαλοβιομήχανος χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος – Κασσανδρής προσπαθούσε να διακρίνει μέσα από τα vintage δερμάτινα κυάλια του περιώνυμου οίκου Ross and Simone στο Rhodes Island των Η.Π.Α., την χήρα του πρόωρα χαμένου Steve Jobs. Η κυρία Laurene Powell Jobs είχε όμως ήδη «κατέβει» με ένα από τα υπερσύγχρονα ταχύπλοα του super yacht σε παραλία του Νησιού της Αποκάλυψης. Το πλωτο βασίλειο της οικογένειας Jobs αξίας κάτι περισσότερο από 100 εκατομμύρια δολάρια προκάλεσε τον θαυμασμό των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Ένα υπερσύγχρονο σκάφος σε εντυπωσιακή, «ιδιαίτερη» , μινιμαλιστική γραμμή, σχεδιασμένο από το διάσημο Philippe Starck. (Το yacht παραδόθηκε στην οικογένεια Jobs ένα χρόνο μετά το θάνατο του Αμερικανού μεγιστάνα.Το 2012 δηλαδή).

Ο golden heir, μέγας θαυμαστής και κολλεξιοναίρ των επίπλων και αντικειμένων του Starck, εδώ και πολλά χρόνια δεν θα μπορούσε παρά να νοιώθει πανευτυχής μπροστά σε αυτό το super glamorous αριστούργημα που κατασκεύασαν τα ναυπηγεία Feadship.

Ατέλειωτα parties, ολονύχτιοι χοροί και συλλεκτικές σαμπάνιες, πανέμορφα κορίτσια και υπερπολυτελή σκάφη εκατομμυρίων δολαρίων. Η Πάτμος ζούσε πραγματικά μεγάλες στιγμές το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Το Luna του Αμπράμοβιτς και οι συνεχείς ανεφοδιασμοί με αστακούς και γαρίδες
Αρκετά πιο μακριά στις κοσμοπολίτικες Σπέτσες είχε φθάσει το «Luna». Το εντυπωσιακό, μήκους 115μ. yacht του Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Το «Luna» φιλοξενούσε φίλους του Ρώσου μεγιστάνα οι οποίοι απολάμβαναν τις διακοπές τους στα Ελληνικά νησιά. Δεν γνωρίζω αν το yacht θα κατηφορίσει στην Μεσσηνία για τους γάμους της κόρης του Ελληνοποντιακής καταγωγής επιχειρηματία κ. Φιλάρετου Καλτσίδη. Το πλήρωμα πάντως του σκάφους άφησε πολλά χρήματα στα νησιά που «περνούσε» όταν το crew αποφάσιζε να κάνει ανεφοδιασμό στις κουζίνες. Αστακοί, γαρίδες, καραβίδες και άλλα ψαρικά, μεταφέρονταν με ταχύπλοα στο «Luna».

Ο τέως, ο Νιόνιος, επιχειρηματίες και εφοπλιστές στο πάρτι Κουτσολιούτσου
Και ενώ στη θαλαμηγό του Αμπράμοβιτς οι καλεσμένοι του διασκέδαζαν με δυνατές μουσικές, σε ένα από τα ωραιότερα σπίτια του νησιού (δίπλα στην Ξυλοκέριζα), ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος απολάμβανε το ποτό του μαζί με τον Διονύση Σαββόπουλο, ισχυρούς εφοπλιστές και γνωστούς επιχειρηματίες.

Κυριακή 18 Αυγούστου στο πολύ όμορφο σπίτι του Δημήτρη και της Καίτης Κουτσολιούτσου. Το σπίτι αυτό είχε αγοραστεί πριν χρόνια από την Γαλλικής καταγωγής οικογένεια Μπαϊλέ. Η αυλή μύριζε θρούμπι, κάτι σαν Σπετσιώτικο θυμάρι.

Η πισίνα ήταν φωταγωγημένη, οι καλεσμένοι όμως προτίμησαν να ανέβουν τη σκάλα και να απολαύσουν τη θέα στη θάλασσα. Εκεί ακριβώς οι ιδιοκτήτες έχουν δημιουργήσει κάτι σαν deck. Μια χειροποίητη κατασκευή που θυμίζει τα καταστρώματα των πολυτελών σκαφών. Υπήρχε open bar, πλούσιος μπουφές με εδέσματα που είχαν έρθει από την Αθήνα και βέβαια τεράστιες πιατέλες με sushi.

Οι χοροί κράτησαν μέχρι το πρωί
Η ορχήστρα ξεκίνησε να παίζει το «Happy Birthday» στην Καίτη Κουτσολιούτσου. Αργότερα ένας Dj ανέλαβε τη διασκέδαση των προσκεκλημμένων . Μια διασκέδαση που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία έφυγαν σχετικά νωρίς.Ο τέως βασιλιάς ήταν γελαστός αλλά αρκετά καταπονημένος. Στηριζόταν μάλιστα σε μπαστούνι.

Ήταν ακόμη εκεί ο Μίνωας και η Μαρί Κυριακού, ο Κώστας και η Λυδία Καρρά, τα ζεύγη Ανδρέα Μαρτίνου, Μηνά Τάννες και Μπάμπου Οικονομίδη, ο Παύλος Αποστολίδης, η Ελένη Γεωργή-Μελισσάρη, η Μυρτώ Παράσχη και βέβαια ο αγαπημένος Νιόνιος με τη σύζυγό του Άσπα (η σύζυγος του Διονύση Σαββόπουλου είναι ως γνωστό αδερφή της οικοδέσποινας Καίτης Κουτσολιούτσου).

Η Ούρσουλα σε κάποια στιγμή δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους υπόλοιπους στους ατέλειωτους χορούς. Έγειρε κουρασμένη σε μια πολυθρόνα. Όταν έφυγε από την οικία Κουτσολιούτσου ο ήλιος είχε αρχίσει να ανατέλλει πίσω από τα super yachts. Τις πολυτελείς θαλαμηγούς, τις μεγαλύτερες και ακριβότερες του κόσμου οι οποίες το φετινό καλοκαίρι έδωσαν ένα «touch» από St. Barths, St. Tropez και Porto Cervo στην … Ελληνική επικράτεια.

Έκρηξη χλιδής με guest τον Αιγύπτιο super star
Δεν θα σταθώ ιδιαίτερα στο big party της Μυκόνου με προσκεκλημμένο τον Αιγύπτιο super star Αμρ Ντιάμπ. Το super glamorous party πραγματοποιήθηκε ως γνωστό στο πολυσυζητημένο “Nammos” της Mykonos και συγκέντρωσε Αιγύπτιους, Λιβανέζους και Σαουδάραβες μεγιστάνες. Τycoons οι οποίοι έφθασαν με υπερπολυτελή σκάφη και ξόδεψαν χιλιάδες ευρώ για συλλεκτικές σαμπάνιες και ατέλειωτα καλάθια με λουλούδια. Το πάρτι της χλιδής έγινε πρωτοσέλιδο σε εφημερίδες που ασχολούνται αποκλειστικά με την κοινωνική κριτική και ιστότοπους που λατρεύουν το gossip τα καλλίγραμμα κορίτσια και τους διάσημους καλλιτέχνες. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι οι Αιγύπτιοι ισχυροί του χρήματος παρά τα θλιβερά επεισόδεια που λαμβάνουν χώρα στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και άλλες περιοχές της πατρίδας τους έχουν τη διάθεση να διασκεδάζουν. Αιγύπτιοι billionaire χόρευαν στα τραπέζια ενώ την προσοχή τους είχαν κερδίσει οι super stars του διεθνούς modeling Αλεσάντρα Αμπρόζιο και Ανν Μπεατρίζ Μπάροζ. Οι δυο νεαρές κυρίες όμως είναι δεσμευμένες και πολύ σοβαρές…