Κρατούσε στα χέρια της ένα ροζ μεταξωτό, ντραπέ τυρμπάν με την υπογραφή του οίκου Valentino. «Είναι δώρα της αγαπημένης μου φίλης Mozah», είπε η Ούρσουλα. «Η εντυπωσιακή σύζυγος του Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Καλιφα αλ Θανί μου το χάρισε στην διάρκεια της τελευταίας επίσκεψής της στην Αθήνα τον περασμένο Σεπτέμβριο», συνέχισε. «Ξέρεις η Mozah λατρεύει όλες τις αποχρώσεις του ροζ. Ίσως για αυτό τρέφει τόσο μεγάλη αδυναμία πέρα από τα outfit στις ροζ Churchill σαμπάνιες» επεσήμανε. Σκέφτηκα ότι η επιβλητική wife του ελληνολάτρη εμίρη στον οποίο η χώρα μας είχε εναποθέσει όλες σχεδόν τις ελπίδες της (μάταια όπως δείχνουν μέχρι τώρα τουλάχιστον τα πράγματα) για μεγάλες εξαγορές και πλήθος επενδύσεων είναι φυσικό να τα βλέπει όλα pink!

Η ζωή της , η καθημερινότητά της είναι σκεπασμένη από ένα ροζ σύννεφο. Glamorous, χαρούμενο, φωτεινό γεμάτο πλούτο και ανέσεις. Στο πλευρό ενός άνδρα ο οποίος θεωρείται από τους πλουσιότερους στο κόσμο. (Αν και… ολίγον σφιχτοχέρης όταν αντί για ένα τραπεζικό κολοσσό, το Harrod’s κάποιες άλλες επιχειρήσεις ή private islands και yachts αγοράζει… ψάρια ή τροφή για τα εξωτικά πουλιά του). Έριξα μία γρήγορη ματιά στο μικρό, κομψό μπαρ το οποίο βρισκόταν σε μία γωνιά της ροζ πον-πον κρεβατοκάμαρά της. «Μμμ! Νομίζω ότι η πανίσχυρη σύζυγος του Εμίρη δεν έψαξε ιδιαίτερα για να ανακαλύψει αυτό το “special δώρο για σένα” κούνησα το κεφάλι μου. «Ο οίκος Valentino ανήκει πλέον στην οικογένεια Αλ Θανί» τόνισα. «Αχ! η sweet Mozah! Είμαι σίγουρη ότι δεν άνοιξε καν το φίνο πορτοφόλι της από δέρμα πύθωνα για να το πληρώσει!» υπογράμμισα.

Η Lady Gaga ντυμένη και εκείνη με ένα έντονο ροζ φόρεμα του οίκου Alexander McQueen… χαμογέλασε ειρωνικά μέσα από μια τεράστια φωτογραφία του διδύμου Μερτ Αλας και Μάρκους Πίγκοτ. Κατάλαβα ότι η super star της διεθνούς μουσικής σκηνής συμφωνούσε απόλυτα μαζί μου. «Ξέρεις θα μπορούσε να μην το παραγγείλει καν στα headquarters του οίκου», χαχάνισε η Ούρσουλα. «Η γκαρνταρόμπα της είναι γεμάτη από χιλιάδες τυρμπάν» σημείωσε. «Μαθαίνω μάλιστα ότι η Mozah έχει “επιβάλλει” στους υπεύθυνους του οίκου Valentino να αγοράζουν πολύτιμες πέτρες από το περίφημο Jem House στο Νέο Δελχί και την Τζαϊπούρ», με πληροφόρησε. «Οι πέτρες αυτές στολίζουν τα βραδινά τυρμπάν της». Όπως καταλαβαίνεις μέσα από τη συγκεκριμένη συνεργασία υπάρχει μόνο κέρδος για τους τρομερούς Άραβες οι οποίοι “υπολογίζουν” και την τελευταία… χρυσή δεκαρούλα» συνέχισε… «Στις Ινδίες οι αληθινές πέτρες πωλούνται στη μισή τιμή από ότι στις άλλες χώρες», με πληροφόρησε.

Pink champagne και αμνοερίφια Κρήτης

Έβαλα στο ποτήρι μου ροζ σαμπάνια με τη σφραγίδα Churchill. Σκέφτηκα ότι στο Εμιράτο πολύ σύντομα θα συνοδεύσουν τα… αρνίσια παϊδάκια τους σταλμένα κατευθείαν από τη λεβεντογέννα Κρήτη με τη σαμπάνια η οποία πήρε το όνομα του αείμνηστου Ουίνστον Τσόρτσιλ (Ο έλληνας μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης φρόντιζε να μεταφέρονται δεκάδες κιβώτια με ροζ σαμπάνια όταν στην θαλαμηγό του «Christina» φιλοξενούσε τον βρετανό πολιτικό και συγγραφέα). Αρνίσια παϊδάκια δίπλα στους αστακούς, σολομούς , γαρίδες και φουά γκρά.

Το ενδιαφέρον των Αράβων για εξαγωγή χιλιάδων αμνοεριφίων από τη Κρήτη στη χώρα τους είναι γεγονός. Ω! Αισθάνομαι τόσο μα τόσο περήφανη ως Ελληνίδα. Ακριβώς σαν εκείνη την μέρα που το μικρό αλλά πάμπλουτο κρατίδιο εξαγόρασε έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων τον περίφημο πίνακα του Σεζάν με τίτλο «Χαρτοπαίκτες». Ένα υπέροχο έργο το οποίο ήταν μέρος της πλούσιας συλλογής του μεγαλοεφοπλιστή Γιώργου Εμπειρίκου. Ο Εμπειρίκος λάτρευε τα έργα τέχνης καλλιτεχνών παγκόσμιας εμβέλειας .Πολλά από αυτά βρίσκονταν στα σπίτια του στο Λονδίνο, τη Γενεύη, την Λοζάνη , τη Νέα Υόρκη και την ιστορική πλέον θαλαμηγό «Αστάρτη». Ο πίνακας βρίσκεται στο εξαιρετικό Μουσείο της Ντόχας, διευθύντρια του οποίου είναι η κόρη του εμίρη Αλ-Μαγιάσα μπιν Χαμάντ μπιν Καλίφα αλ-Θανί.

Ο εμίρης με την Gucci παντόφλα
Γνωρίζω ότι η στη διάρκεια των επισκέψεών της στην Ελλάδα έδειξε ενδιαφέρον για έργα σημαντικών ελλήνων ζωγράφων. Η σύζυγος του Εμίρη είχε ζητήσει μάλιστα την γνώμη ισχυρών Ελλήνων επιχειρηματιών γύρω από το τι ακριβώς συμβαίνει στο Χρηματιστήριο της ελληνικής τέχνης. Ρώτησε, έμαθε, ξεφύλλισεκαταλόγους με έργα παλαιότερων και νεότερων ελλήνων εικαστικών. Τελικά η οικογένεια αλ-Θανί αποφάσισε να επενδύσει μόνο σε μία μικρή έκταση. Την petite, χαριτωμένη νήσο Οξυά! Ο πίνακας του Σεζάν αγοράστηκε λόγω του Σεζάν. Η φήμη και το κύρος της old money εφοπλιστικής Ελληνικής οικογένειας δεν νομίζω να συγκίνησε το ζεύγος αλ-Θανί.

Δεν γνωρίζω αν ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς στη διάρκεια της σύντομης επίσκεψής του τις επόμενες μέρες στο Κατάρ κατορθώσει να πείσει τον εμίρη να αγοράσει… κάτι παραπάνω και να επενδύσει σε αυτή τη δύσμοιρη, ταλαιπωρημένη, εξαθλιωμένη χώρα. Οι θερμές ευχές μου συνοδεύουν τον Anthony και τη συμπαθή company μεγαλοεπιχειρηματιών και συμβούλων. Ισχυρός έμπειρος πλοιοκτήτης μου έλεγε πάντως ότι δεν φταίνε μόνο οι «πονηροί» Άραβες για τις αναβολές και καθυστερήσεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σοβαρές προτάσεις από μια χώρα σαν την Ελλάδα που δεν είναι ικανή να προχωρήσει ούτε καν στις πολυσυζητημένες απαλλοτριώσεις. Τα πράγματα μοιάζουν δύσκολα. Ο ίδιος ο εμίρης είναι εξάλλου σφιχτοχέρης. Ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνη την τρομερή και φοβερή σκηνή όταν κατέβηκε από τη θαλαμηγό για να αγοράσει ψάρια σε νησί του Ιονίου. Ο Εμίρης με την παντόφλα (signé με την υπογραφή Gucci αλλά πάντα παντόφλα) έκανε παζάρια γύρω από την τιμή των ψαριών αφήνοντας άναυδο τον πτωχό πλην τίμιο fisherman!

India και επισκέψεις με ελληνικό ενδιαφέρον
Μαθαίνω επίσης ότι αρκετοί Έλληνες θα βρίσκονται τις επόμενες ημέρες στις Ινδίες (κάποιοι θα πετάξουν εκεί κατευθείαν από το Κατάρ) για την σημαντική Art Fair η οποία πραγματοποιείται σε μεγάλες πόλεις. Και ναι μεν ο big Ανίς Καπούρ προτιμά να εκθέτει σε μεγάλες ευρωπαϊκές γκαλερί και μουσεία (μένει εξάλλου μόνιμα στο Λονδίνο) στις Ινδίες όμως εκθέτουν οι διάσημοι Σουμπότκα Γκούπτα (μεγάλη μεταλλική του κατασκευή είχε τοποθετηθεί έξω από το palazzo στη Βενετία) Ράβιντερ Ρέντο κ.α Πολλές Ελληνίδες εξακολουθούν παρά το θάνατο του ιδιοκτήτη του περίφημου Νου Νού να επισκέπτονται το Jem House για να αγοράσουν κοσμήματα. Οι Ινδίες είναι πλέον trendy προορισμός…

Ο Alexis και τα trendy spots
Αχ! Ο sweet Alexis Tsipras. Ένας νεαρός άνδρας ο οποίος επιθυμεί να γνωρίζει όλα τα νέα, πρωτοποριακά hot και trendy.Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γοητεύεται να βρίσκεται κοντά σε νέους ανθρώπους και να μαθαίνει ότι καινούργιο συμβαίνει στο χώρο της τεχνολογίας , της επιστήμης , της τέχνης κλπ. Πιστεύω ότι ο πρώην cool Alex μετά τις ενδυματολογικές του βελτιώσεις και τη «δειλή» βουτιά του στο fashion world πρέπει να… εντρυφήσει στο χώρο του καλού eating. Ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, έκανε μία βόλτα από το classic Ελληνικής κουζίνας «Κελλάρι». Αγαπημένο του George Papandreou . Pas mal. O Alex θα έπρεπε όμως κατά την προσωπική μου πάντα άποψη να είχει επισκεφθεί το Νο 1 εστιατόριο αυτή τη στιγμή στην πόλη. Το «Komi». Αγαπημένο του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ . Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα το επισκέπτονται πολύ συχνά. Ο σεφ ο οποίος λέγεται Τζόνι Μόνις άνοιξε και ένα άλλο πολύ ωραίο Ασιατικό που λέγεται «Little Serow» στην περιοχή DuPont Circle.

Clubbing
Μετά το «Κελλάρι» τι έκανε ο president Alex; Πήγε για ύπνο; Ακόμα και σε μία ήσυχη πόλη όπως η Ουάσινγκτον γίνεται χαμός στο «Minibar». Καινούργιο! Υπάρχει τεράστια λίστα αναμονής. Ο σεφ Χοσέ Αντρέςπέντε φορές την εβδομάδα δημιουργεί culinary performance art. Το φαγητό είναι εξαιρετικό, τα κοκτέιλ απλά άπαιχτα. Κάποιος έπρεπε να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα για τα πιο νεανικά και σίγουρα super trendy spots. Την επόμενη φορά που θα προγραμματίσει ο president κάποιο ταξίδι τις Η.Π.Α το Λονδίνο και το Παρίσι με τα μοδάτα restaurants και club θα φροντίσω να είμαι μαζί με τις αγαπημένες μου φίλες εκεί. Έτοιμες να ξεναγήσουμε τον president Alex σε όλα τα trendy, private spots. Ακόμα και στο «Loulou’s» του Λονδίνου το οποίο «δουλεύει» αποκλειστικά και μόνο με επιφανή μέλη.