Μεγάλες προσδοκίες για τη Mercedes-AMG A 35

Τον Ιανουάριο του 2019, σχεδόν τρεις μήνες μετά την πρεμιέρα της στην έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας, θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς δρόμους η νέα A 35, το πιο προσιτό οικονομικά μοντέλο που φέρει την υπογραφή της AMG, ανοίγοντας τον δρόμο για την εμφάνιση της ολοκαίνουργιας A 45, η οποία αναμένεται στα τέλη του 2019.
Εφοδιασμένη με τον τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 1.991 κ.εκ. η A 35 αποδίδει 306 ίππους και 400 Nm ροπής, μεγέθη που διαχειρίζεται το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων και το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Ο συνδυασμός τους επιτρέπει στο γερμανικό hatchback να επιταχύνει από στάση (0-100 χλμ./ώρα) σε 4,7 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.
Τη διαφορετική ταυτότητα του μοντέλου προδίδουν μεταξύ άλλων οι ειδικοί τροχοί των 18 ιντσών, οι νέοι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω και οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ενώ ο θάλαμος επιβατών βρίθει από στοιχεία προδιαγραφών AMG όπως τα δερμάτινα bucket καθίσματα, το επίπεδο στο κάτω μέρος τιμόνι, ο ειδικός πίνακας οργάνων και βέβαια το σύστημα infotainment MBUX με πρόσθετες λειτουργίες όπως το AMG Track Pace που καταγράφει 80 διαφορετικές παραμέτρους κατά την οδήγηση σε πίστα.
Ο οδηγός έχει επίσης στη διάθεσή του πέντε οδηγικά προφίλ (Slippery, Comfort, Sport, Sport+, Individual) αλλά και το νέο πρόγραμμα AMG Dynamics, το οποίο φρενάροντας τον εσωτερικό πίσω τροχό στις στροφές εξασφαλίζει περισσότερη σταθερότητα και ευελιξία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.