Τραμπ σε Καναδά: «Πολύ δύσκολη η συμφωνία για το εμπόριο» λόγω Παλαιστίνης

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε απειλές κατά του Καναδά ότι δε θα επιτευχθεί εμπορική συμφωνία μεταξύ τους. Αφορμή η ανακοίνωση του Καναδά ότι προτίθεται να αναγνωρίσει το Κράτος Παλαιστίνη

Τραμπ σε Καναδά: «Πολύ δύσκολη η συμφωνία για το εμπόριο» λόγω Παλαιστίνης

Με απειλές κατά του Καναδά, αντέδρασε ο Ντόναλντ Τραμπ στην χθεσινή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού της χώρας Μαρκ Κάρνεΐ ότι ο Καναδάς τάσσεται υπέρ της αναγνώρισης του κράτους  στην Παλαιστίνη.

Η σύναψη συμφωνίας για το διμερές εμπόριο των ΗΠΑ με τον Καναδά πλέον έγινε «πολύ δύσκολη», απείλησε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος  στην πρόθεση Μάρκ Κάρνι  να αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης τον Σεπτέμβρη,  κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Ο Καναδάς μόλις ανακοίνωσε ότι τάσσεται υπέρ παλαιστινιακού κράτους. Αυτό θα κάνει πολύ πιο δύσκολο για εμάς να κλείσουμε συμφωνία μαζί του για το εμπόριο», διεμήνυσε ο ρεπουμπλικάνος μέσω Truth Social.

Υπενθυμίζεται ότιτην πρόθεσή τους για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης έχουν εκφράσει και άλλες χώρες όπως η Γαλλία και η Βρετανία  με τη διεθνή πίεση που δέχεται το Ισραήλ για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα να αυξάνει διαρκώς όπως και η οργή του Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version