ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ : Η «επίμονη» αύξηση των κρουσμάτων στο τρίτο κύμα του covid-19

Η αυξηση κατά 30% των νέων φορέων κάθε εβδομάδα, οι φόβοι για νέα εξαρση της πανδημίας κι η μοιραία συγκριση με το «σύντομο» δευτερο κύμα του κορωνοϊού.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ : Η «επίμονη» αύξηση των κρουσμάτων στο τρίτο κύμα του covid-19

Δείγμα της σφοδρότητας του επονομαζόμενου «τρίτου κύματος» του κορωνοϊού όπου συνεχίζει για 6η συνεχόμενη εβδομάδα να παρουσιάζεται αύξηση των κρουσμάτων-έναντι τριών που διήρκεσε η έξαρση των νεων λοιμώξεων στο «δεύτερο κύμα» – αποτελεί ο ενδεικτικός πίνακας που αποκαλύπτει «Το Βήμα».

Από το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης της πανδημίας προκύπτει ότι η αύξηση των νέων φορέων ήταν της τάξης του 174% (με καταγραφή ανα επταήμερο) από τις 22 Φεβρουαρίου που εμφανίσθηκε η νέα ταχύτατη εξάπλωση της πανδημίας. Με έναν μέσο όρο αύξησης κάθε εβδομάδα των κρουσμάτων, κατά περίπου 30%.

Με το επταήμερο 29 Μαρτίου με 5 Απριλίου να έχουν καταγραφεί 21522 νέοι φορείς που είναι το «μαύρο» ρεκόρ σε όλη την διάρκεια της πανδημίας ενώ το προηγούμενο «αρνητικό» ρεκορ ήταν αυτό την περίοδο 10-17 Νοεμβρίου 2020 (λίγες ημέρες νωρίτερα είχαμε εισέλθει στο δεύτερο καθολικό lockdown) οπότε είχαν εντοπισθεί 18255 νέοι ασθενείς με Covid-19.

Την αμέσως επόμενη εβδομάδα τότε είχε ξεκινήσει η μείωση του αριθμού των κρουσμάτων κάτι που σχεδόν έχει αποκλεισθεί να συμβεί το επόμενο επταήμερο…

Με την εικόνα που δίνεται είναι ότι αυτή η σταδιακή αύξηση των νέων διαγνώσεων θα συνεχισθεί για σημαντικό χρονικό διάστημα αφού τα περιοριστικά μέτρα πλέον είναι λιγότερα, υπάρχουν ουσιαστικά μηδαμινοί έλεγχοι από την ΕΛΑΣ κι η κινητικότητα των πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη τον περασμένο Νοέμβριο.

Τότε η «καραντίνα» οδήγησε μετά την τρίτη εβδομάδα σε σταδιακή πτώση του αριθμού των νέων φορέων. Μία προοπτική που δεν φαίνεται να υπάρχει τώρα. Κι αντιθέτως υπάρχει τάση ταχύτερης εξάπλωσης της νόσου .

Με την τελευταία ελπίδα να εναποτίθεται στην επιτάχυνση των εμβολιασμών. Το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι στο «δεύτερο κύμα» του covid-19 το δίμηνο από 20 Οκτωβρίου εως 20 Δεκεμβρίου καταγραφόταν καθημερινά κατά μέσο όρο 60 θάνατοι, ενώ ο μέσος όρος των άτυχων ασθενών που χάνουν την ζωή τους το τελευταίο δίμηνο είναι 42 . Κάτι που αποδίδεται στο γεγονός του εμβολιασμού ενός σημαντικού τμήματος του πληθυσμού ανω των 70 ετων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version