Η δυσκολία να λέγεσαι… Μητσοτάκη

Πολιτική εμφάνιση (και τι εμφάνιση) πραγματοποίησε η Μαρέβα (Μαρία- Εύα) Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη (φωτογραφία) στο Δημοτικό Θέατρο της Καλλιθέας, καλεσμένη της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ για να μιλήσει για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα στην Ελλάδα οι γυναίκες να ανοίξουν μια δική τους επιχείρηση, για να συμπληρώσει ότι οι δυσκολίες αυτές πολλαπλασιάζονται αν κάποια γυναίκα ονομάζεται… Μητσοτάκη. Εδώ να σημειώσω ότι στο παρελθόν η Μαρέβα είχε πει ότι εάν δεν ήταν σύζυγος του προέδρου της ΝΔ θα είχε εγκαταλείψει την Ελλάδα με τους αβάσταχτους φόρους στις επιχειρήσεις και τη γραφειοκρατία.

■■■

Πάντως η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη έκλεψε την παράσταση στην Τοπική Καλλιθέας, έβγαλε δεκάδες selfies με γυναίκες και μία με τον Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος έμαθε πως βρισκόταν εκεί και πέρασε να τη δει, καθώς και με συμμαθήτριές της στην Αμερικανική Σχολή όπου φοίτησε. Ναι, πήγαν να την ακούσουν και συμμαθήτριές της. Αλλωστε συμμαθήτριες και φίλες ήταν και με τις κόρες της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά και μία εξ αυτών, η Ντόρα Πάλλη, θα είναι υποψήφια με τη ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Αττικής.

■■■

Ηταν καθαρά πολιτική η παρέμβαση της Μαρέβας, αν και δεν το συνηθίζει να αναμειγνύεται με την πολιτική. Τόσο που στο τέλος της ομιλίας της φώναξε το εκλογικό σύνθημα της ΝΔ: «Μπορούμε, εμείς οι γυναίκες μπορούμε να κερδίσουμε, και θα το πετύχουμε». Ενώ σε μια άλλη αποστροφή του λόγου της προέβλεψε σίγουρη νίκη της ΝΔ και όταν συμβεί αυτό «ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του», όπως είπε χειροκροτούμενη.

■■■

Μίλησε για την ανάπτυξη και το πώς η μόδα θα μπορέσει να βοηθήσει τον τουρισμό. Εδώ θα ανοίξω μια παρένθεση για να υπενθυμίσω ότι η Μαρέβα ζήτησε ραντεβού από την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά για να συζητήσει αυτό το ζήτημα, πλην όμως ουδείς γνωρίζει εάν βρήκε ανταπόκριση. Ηταν ενθουσιασμένη και το έδειξε από τις γυναίκες στο Σουφλί που υφαίνουν στον αργαλειό τους αριστουργήματα, όπως είπε, για να προσθέσει ότι η μπλούζα που φορούσε ήταν μεταξωτή και είχε υφανθεί σε έναν από τους αργαλειούς στο Σουφλί, από μια γυναίκα που με την παραδοσιακή εργασία της συμβάλλει στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Το πάλαι ποτέ ηθικό πλεονέκτημα

Με το ίδιο νόμισμα αποφάσισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πληρώσουν την κυβέρνηση η οποία υιοθέτησε πρόσφατα το «δόγμα Πολάκη». Δηλαδή με το να παρουσιάζουν καθημερινά τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ και να ζητούν τη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη και τη Βουλή και την απόδοση ευθυνών. Η απόφαση της ΝΔ να «σηκώσει» όσο μπορεί το θέμα με τη ΔΕΠΑ και την ευνοϊκή μεταχείριση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι η αρχή μιας αντεπίθεσης κατά του… ηθικού πλεονεκτήματος. Επίθεση τόσο από την αξιωματική αντιπολίτευση όσο και από το Κίνημα Αλλαγής που τα «έσπασε» οριστικά με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη στοχοποίηση του Κώστα Σημίτη. Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ αλλά και της ΝΔ που έλεγαν στη Βουλή ότι το μόνο που κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιώντας τον Κώστα Σημίτη είναι να συσπειρώσει την Κεντροαριστερά.

Και όλοι να λένε να μία σοφή

Μία έκπληξη περίμενε την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στο γραφείο της στη Βουλή, λίγο πριν από την παρουσίαση της πρότασης νόμου που κατέθεσε στη Βουλή με τίτλο «Πρώτη δέσμη μέτρων οικονομικών ανάκαμψης και κοινωνικής δικαιοσύνης». Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ είχαν ετοιμάσει μια μικρή και κυρίως σεμνή γιορτή για τα γενέθλια της κυρίας Γεννηματά που ήταν στις 17 Νοεμβρίου. Υπήρξε όμως μια απουσία, αυτή του Σταύρου Θεοδωράκη που πέρυσι ήταν στο γραφείο της Φώφης και της ευχήθηκε. Αλλά άλλο πέρυσι για τον επικεφαλής του Ποταμιού και άλλο εφέτος.

Εικόνες ντροπής στη Βουλή

Προηγουμένως η κυρία Γεννηματά άστραψε και βρόντηξε από θυμό όταν διαπίστωσε ότι το ειδικό μηχάνημα που βοηθά τα άτομα με ειδικές ανάγκες να ανέβουν τις σκάλες που οδηγούν στη Γερουσία της Βουλής στον πρώτο όροφο δεν λειτουργεί. Ανάμεσα στους καλεσμένους στην εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ ήταν και ένας άνθρωπος με κινητικά προβλήματα. Όταν εκείνος επιχείρησε με το αναπηρικό του αμαξίδιο να ανέβει στη Γερουσία με τη βοήθεια του ειδικού μηχανήματος διαπιστώθηκε πως αυτό δεν λειτουργεί.

■■■

Η κυρία Γεννηματά μόλις το πληροφορήθηκε έγινε έξω φρενών, βγήκε από την αίθουσα της Γερουσίας και ζήτησε από τους συνεργάτες της να ειδοποιήσουν αμέσως τον ειδικό γραμματέα της Βουλής. Σε λίγα λεπτά υπάλληλοι του Κοινοβουλίου έφτασαν στην είσοδο της Γερουσίας, ωστόσο και εκείνοι παρά τις προσπάθειές τους διαπίστωσαν πως το μηχάνημα δεν λειτουργούσε. Οσες προσπάθειες και αν έγιναν απέβησαν άκαρπες. Στελέχη του Κινήματος Αλλαγής είπαν στον καλεσμένο τους να τον ανεβάσουν εκείνοι στη Γερουσία κρατώντας το αναπηρικό αμαξίδιο στις σκάλες, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε, όπως είπε για λόγους αξιοπρέπειας, και περίμενε για ώρα στον διάδρομο που οδηγεί στη Γερουσία.

Τα 65α γενέθλια του Σταθάκη

Στο αγαπημένο του στέκι, το γνωστό Jimmy’s του Γιάννη Βασδέκη στον πεζόδρομο της οδού Βαλαωρίτου, επέλεξε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης να γιορτάσει, όπως έμαθα, τα 65α γενέθλιά του. Γιόρτασαν μαζί του, αγνοώντας τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, αρκετοί πολιτικοί του φίλοι, δηλαδή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Maximou Air Travel

«Τρία χρόνια μετά, τα τρία αεροσκάφη παραμένουν στις υπηρεσίες της κυβέρνησης εν μέσω καταγγελιών για κατάχρησή τους, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις πτήσεις του υπερπολυτελούς G-V (Gulfstream V) για κοντινές διαδρομές ενώ προορίζεται για υπερατλαντικές». Το θέμα έφερε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς με ερώτησή του προς τον κατά αρμοδιότητα υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο, και ζητεί αναλυτικές απαντήσεις για όλα τα κόστη ανά πτήση και ανά αεροσκάφος, για το αν προτίθεται η κυβέρνηση να πουλήσει ή να παραχωρήσει κάποιο ή κάποια από τα κυβερνητικά αεροσκάφη για κοινωνικούς σκοπούς και, τέλος, ποια στελέχη της κυβέρνησης χρησιμοποίησαν κυβερνητικό αεροσκάφος, για ποια αποστολή και αν συνοδεύθηκαν από συγγενικά τους πρόσωπα.

■■■

Η τελευταία παρατήρηση (εάν απαντηθεί) θα έχει ενδιαφέρον για να μάθουμε και επισήμως (διότι ανεπισήμως το ξέρουμε) ποιοι πολιτικοί ταξίδευαν με τα κυβερνητικά αεροσκάφη μαζί με μέλη της οικογένειάς τους. Θα είχε επίσης ενδιαφέρον να υπάρξει ενημέρωση και για τα στρατιωτικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και C-130. Ο κ. Αμυράς υπενθύμισε και μια εντολή του Πρωθυπουργού, τότε (Φεβρουάριος του 2015) που το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς βρισκόταν σε πρώτη αναφορά: «Δίνουμε εντολή να πουληθεί αρχικά το ένα από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη, γιατί το παράδειγμα του λιτού βίου πρέπει να ξεκινήσει από εμάς, από την ίδια την κυβέρνηση»

Μια Αγγελοπούλου για τον δήμο

Υπήρξαν περιπτώσεις που ορισμένοι δεν γνώριζαν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχει μια δημοτική σύμβουλος της «Ανοιχτής Πόλης» που ονομάζεται Αγγελοπούλου, και συγκεκριμένα Ελθήνα Αγγελοπούλου, η οποία είναι 37 ετών και είναι ένα από τα ονόματα που ακούγονται ότι ο κ. Τσίπρας θα στηρίξει την υποψηφιότητά τους για τον πρώτο δήμο της χώρας. Ετσι άκουσαν ή έμαθαν περί Αγγελοπούλου, δεν ήξεραν και πήγε στο μυαλό τους στη… Γιάννα Αγγελοπούλου, με αποτέλεσμα να υπάρξει διάψευση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.