Κύπελλο Ελλάδος: Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 1 – 2

Στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Ατρόμητου με 2-1, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί πρώτα απ’ όλα είναι ότι λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου άγνωστος που ήταν εκτός γηπέδου εκτόξευσε φωτοβολίδα στην εξέδρα που βρίσκονταν οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας του Περιστερίου. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό προκλήθηκε αναστάτωση αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός. Πολλοί οπαδοί του Ατρόμητου βγήκαν από την κερκίδα για να βρουν τον δράστη αλλά ο τελευταίος είχε εξαφανιστεί.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό σκέλος ο Ατρόμητος ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ,  αλλά ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που κατάφερε να προηγηθεί. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με γκολ του Κριζμάν στο 18′ και μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι δύο λεπτά αργότερα κέρδισαν πέναλτι. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Κριζμάν αλλά ο γκολκίπερ του Ατρόμητου, Θεοδωράκης έκανε καλή απόκρουση.

Η ομάδα του Περιστερίου έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 22′ καθώς ο Γιαννούλης έκανε ωραίο σουτ αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ατρόμητος είχε μάλιστα και δεύτερο δοκάρι, αυτή την φορά με τον Κωτσόπουλο στο 37′. Οι Ηπειρώτες όμως ήταν αυτοί που κατάφεραν να πάρουν «αέρα» δύο τερμάτων στο 39′, με τον Ξύδα να κάνει το 2-0 για τους φιλοξενούμενους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αποβολή, καθώς ο Σιόντης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και ο ΠΑΣ έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Ατρόμητος πίεσε για να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή και η ομάδα του Περιστερίου κατάφερε να μειώσει με τον Κουλούρη στο 76′. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 88′ αλλά ο Νεόφυτος απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Χατζηισαΐα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.