Τέσσερα χρόνια κάθειρξη με αναστολή για τις γυναίκες που βανδάλιζαν εκθέματα σε Μουσεία

Καταδίκη 4 ετών επεφύλαξε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, για τις δύο γυναίκες που βανδάλισαν εκθέματα σε τρία μουσεία της Αθήνας. Το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή τους προς 5 ευρώ ημερησίως, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τους περιοριστικούς όρους, της εμφάνισής τους μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, αλλά και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας αναγνώστηκαν οι καταθέσεις υπαλλήλων των μουσείων, καθώς και της διευθύντριας του Βυζαντινού, στις οποίες γινόταν περιγραφή των βανδαλισμών. 

«Ήταν υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος», είπε η μία εκ των κατηγορουμένων, εξηγώντας το κίνητρό της. 

«Επρεπε να κοπούν οι επαφές με τα κακά πνεύματα. Είμαι χωρισμένη 20 χρόνια. Η μεγάλη κόρη μου είναι στη Νορβηγία και η μικρή εδώ, και νοσηλεύεται στο ψυχιατρικό τμήμα του Ευαγγελισμού. Εχουν συμβεί πολλά παράξενα πράγματα. Μόνη εξήγηση είναι ο σατανισμός και οι μαγείες». 

Η δεύτερη εξήγησε ότι γνώρισε τη συγκατηγορούμενή της στη δουλειά. «Μου χάρισε το βιβλίο της Αγίας Γραφής. Μου είπε να πάμε στο Μουσείο να βάλουμε λάδια, να φύγει το κακό. Μου το είπε η Μαρία που το διάβασε στο βιβλίο, ότι πρέπει να το κάνουμε». 

Ο εισαγγεέλεας της έδρας εκτίμησε οτι «δεν πρόκειται περί παραλογισμού, με την έννοια του ακαταλόγιστου. Πρόκειται περί ακραίας θρησκοληψίας. Οι γυναίκες αυτές συγχέουν πράγματα. Οφείλουμε να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά». Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την ενοχή τους, ζητώντας να μην τους αναγνωρισθεί ελαφρυντικό.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.