Μικρά νέα

  • Ανοδικά κινήθηκε και τον Ιούλιο η πορεία της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία να αναφέρουν 9.843 ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Το συγκεκριμένο μέγεθος καταδεικνύει αύξηση κατά 9,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
  • Παρατείνεται η ισχύς του προγράμματος «Απόσυρση by Peugeot» που ισχύει για την απόκτηση όλων των ετοιμοπαράδοτων μοντέλων της γαλλικής εταιρείας, με σημαντικές εκπτώσεις για υποψήφιους αγοραστές που κατέχουν αυτοκίνητα χαμηλής ή και μηδενικής αξίας. Παράλληλα η Peugeot αναλαμβάνει τη διαδικασία απόσυρσης, μεταφοράς του παλιού οχήματος σε κέντρο ανακύκλωσης και της οριστικής διαγραφής του.
  • Παράλληλα με το εθνικό μουσικό φεστιβάλ της Γαλλίας παρουσιάστηκε η νέα συνεργασία της DS Automobiles με την εταιρεία Focal που ειδικεύεται στην κατασκευή hi-end συστημάτων ήχου. Η πρώτη υλοποίηση της συνεργασίας που είδαν οι επισκέπτες στο DS World του Παρισιού αφορούσε το σύστημα ήχου Focal Electra, το οποίο τοποθετείται αποκλειστικά στο DS 7 Crossback, διαθέτοντας 14 ηχεία περιμετρικά στον θάλαμο επιβατών.

  • Μετά τις μονάδες παραγωγής του Navara στην Ισπανία, στην Κίνα, στην Ταϊλάνδη και στο Μεξικό η Nissan έθεσε σε λειτουργία στην Αργεντινή και μια πέμπτη κατασκευαστική μονάδα, προκειμένου να ανταποκριθεί στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για το ελαφρύ επαγγελματικό της μοντέλο. Η επένδυση στη πόλη Κόρδοβα ανήλθε σε 600 εκατ. δολάρια και αναμένεται να δημιουργήσει έως και 3.000 θέσεις εργασίας με ικανότητα παραγωγής έως 70.000 οχημάτων ετησίως.

  • Εμπνευσμένη από τον Iron Man – τον γνωστό ήρωα των κόμικς της Marvel – είναι η έκδοση «Kona Iron Man Edition» του SUV της Hyundai που θα διατίθεται στην παγκόσμια αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2019.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.