Δημοσκόπηση στα «Νέα Σαββατοκύριακο»

Πάνω από 70.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή την Παρασκευή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους σε μια περιοχή στο βορειοδυτικό Πουέρτο Ρίκο, όπου ένα φράγμα υποχώρησε εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκάλεσε ο κυκλώνας Μαρία.

«Σκηνικό αυτοδυναμίας» για τη ΝΔ προκύπτει από δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Metron Analysis και δημοσιεύεται σήμερα στα «ΝΕΑ».



Η διαφορά της πρώτης ΝΔ από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στις 14 ποσστιαίες μονάδες, με την πρώτη να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 36,7% των ερωτηθέντων και τον δεύτερο το 22,7%.



Μεγάλες είναι και οι προσδοκίες από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τον υπό σύσταση κεντροαριστερό σχηματισμό, ο οποίος συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 8,8% των ερωτηθέντων.



Με τα σημερινά ποσοστά, σε μια επτακομματική Βουλή, η ΝΔ συγκεντρώνει 149 έδρες, οι οποίες όμως αυξάνονται έως τις 160 έδρες, εάν δύο ή περισσότερα από τα κόμματα που κινούνται κοντά το όριο του 3% βρεθούν εκτός Βουλής.



Από την έρευνα προκύπτει ότι η απογοήτευση των πολιτών για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην καταστροφή του Σαρωνικού είναι μεγάλη.



Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνα στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.