Κομισιόν: Ελλάδα-Τουρκία να αλλάξουν την νομοθεσία περί ασύλου

«Η εναλλακτική σε μια συμφωνία για το μεταναστευτικό με την Τουρκία, είναι ακόμη περισσότερα προβλήματα σαν της Ειδομένης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, μια μέρα πριν την έναρξη της διήμερης συνόδου κορυφής, τονίζοντας ότι Ελλάδα και Τουρκία θα πρέπει να αλλάξουν τη νομοθεσία, ώστε να λειτουργήσει το πλάνο για το μεταναστευτικό.

Η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να προχωρήσουν σε αλλαγές στη νομοθεσία τους περί ασύλου ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία της 7ης Μαρτίου παραδέχεται ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς μια ημέρα πριν την έναρξη της διήμερης συνόδου κορυφής .

Ο Τίμερμανς υποστήριξε επίσης ότι η ΕΕ δεν δίνει λευκή επιταγή στην Τουρκία και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μετατραπούν Ελλάδα και Τουρκία σε τεράστιους καταυλισμούς.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version