Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια χρονιά στην Αθήνα ο εορτασμός του θεσμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Πόλεων» που έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και στη χώρα μας υλοποιήθηκε σε συνεργασία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με το Γραφείο Συνεδρίων & Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων (ACVB).
Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου οι επισκέπτες της πρωτεύουσας είχαν την ευκαιρία, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, να γνωρίσουν από κοντά την πολύπλευρη προσωπικότητα της πόλης και το πλήθος των επιλογών που προσφέρει ως ένας σύγχρονος και ζωντανόςCity Breakπροορισμός.
«Διαβατήριο» για αυτή τη μοναδική εμπειρία αποτέλεσε το ειδικό βραχιολάκι (wristband) του “This is the Athens World” που παρείχε στους επισκέπτες ειδικά προνόμια για να απολαύσουν κορυφαίες γεύσεις, να ξεναγηθούν στα αριστουργήματα του ελληνικού πολιτισμού και να ζήσουν την εμπειρία της αθηναϊκής νυχτερινής ζωής. Συνολικά διατέθηκαν περί τα 7.000βραχιολάκια.
Παράλληλα,ειδικά σχεδιασμένα street events, όπως η επίδειξη παραδοσιακών χορών στη οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το swingdancingpartyστην οδό Ερμού, μετέδωσαν όχι μόνο τον παλμό της Αθήνας αλλά και το μήνυμα ότι ένα Σαββατοκύριακο δεν είναι ποτέ αρκετό για να ζήσει κανείς τη μοναδικότητα της πόλης.
Προσκεκλημένοι σε αυτή την ιδιαίτερη για την Αθήνα ημέρα, ήταν influencersτης παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας, 10 bloggers από έξι δαιφορετικές χώρες, που έζησαν τις εμπειρίες που προσφέρει η Αθήνα και τις μοιράστηκαν με το κοινό τους. Προερχόμενοι από τη Γερμανία, Αγγλία, Αυστρία, Γαλλία, Πορτογαλία και Ισπανία, οι influencersδιέδωσαν σε εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου τον ενθουσιασμό τους για την παγκόσμια Αθήνα, τη σύγχρονη πόλη που ισορροπεί αρμονικά μεταξύ κλασικής τέχνης καιstreetart, αρχαίου πολιτισμού καιurbanτρόπου ζωής, παραδοσιακών γεύσεων και καινοτόμου γαστρονομίας, φυσικής ομορφιάς και έντονης αστικής ζωής.
