Πόσο φυσιολογικό είναι το μυαλό σας;

Δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε για περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα; Ξεχνάτε τα ονόματα ανθρώπων την ίδια στιγμή που σας έχουν συστήσει;

Δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε για περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα; Ξεχνάτε τα ονόματα ανθρώπων την ίδια στιγμή που σας έχουν συστήσει; Δεν μπορείτε να σταματήσετε να σκέφτεστε το σεξ; Συγχαρητήρια, έχετε ένα ανθρώπινο μυαλό! Ο εγκέφαλός μας είναι αφάνταστα δημιουργικός αλλά ταυτόχρονα φιλοξενεί αλλόκοτες ή ακόμη και τρελές σκέψεις, έχει ροπή στο να ταξιδεύει αλλού ανά πάσα στιγμή, «κολλάει» σε παράξενες εμμονές, τρέφει παράλογα συναισθήματα και διατηρεί παρανοϊκές πεποιθήσεις.

Τι είναι λοιπόν ένα «φυσιολογικό» μυαλό; Υπάρχει πράγματι κάτι τέτοιο; Με άλλα λόγια, σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο; Και ναι και όχι. Οπως θα δείτε στις σελίδες που ακολουθούν, ο εγκέφαλός μας παίζει συχνά παιχνίδια που μας κάνουν να ανησυχούμε ή ακόμη και να τρομάζουμε. Ολα αυτά όμως τις περισσότερες φορές δεν είναι τίποτε άλλο από χαρακτηριστικά άρρηκτα συνδεδεμένα με την ανθρώπινη φύση μας.

Ευχαριστούμε την κυρία Ευγενία Λώλη για τα έργα τέχνης που μας παραχώρησε.

Διαβάστε επίσης τα παρακάτω άρθρα:

Είναι φυσιολογικά τα συναισθήματά σας;

Είναι φυσιολογική η μνήμη σας;

Είναι φυσιολογικές οι φωνές μέσα στο κεφάλι σας;

Είναι φυσιολογικές οι πεποιθήσεις σας;

Είναι φυσιολογική η δυνατότητά σας να συγκεντρωθείτε;

Είναι φυσιολογικές οι εμμονές σας;

Τα 5 δομικά στοιχεία της καθημερινής σκέψης

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.