Θ. Φωτίου: «Είμαστε ανοικτό κόμμα και δεν φοβόμαστε την κοινωνία»

Την Τετάρτη 18 Ιουνίου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για το κείμενο των 53 στελεχών και τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ

Θ. Φωτίου: «Είμαστε ανοικτό κόμμα και δεν φοβόμαστε την κοινωνία»

Την Τετάρτη 18 Ιουνίου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για το κείμενο των 53 στελεχών και τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ.{{{ audio1 }}}

Για το κείμενο των 53 στελεχών σχετικά με την πολιτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

«Ήταν ένα κείμενο που απευθυνόταν στον εσωκομματικό διάλογο. Δεν φανταζόμαστε, όμως, καθόλου ότι ο εσωκομματικός διάλογος είναι κλειστός, δεν αφορά την κοινωνία και ότι θα διέρρεε στα Μέσα Ενημέρωσης. Αποδέκτης ήταν η Κεντρική Επιτροπή και τα μέλη της και προφανώς απευθυνόταν στον εσωκομματικό διάλογο, αλλά δεν είναι εν κρυπτώ αυτά. Είμαστε ένα ανοικτό κόμμα και δεν φοβόμαστε την κοινωνία.»

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να μεταλλαχθεί σε ΠΑΣΟΚ ή αν πρέπει να αλλάξει χαρακτήρα, επιδιώκοντας συνεργασίες

«Όχι. Πιστεύω ότι η περίοδος ΠΑΣΟΚ, με τις ιστορικές αναφορές και τις συγκεκριμένες ιδιότητες στην κοινωνία που τις γέννησε, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Μ’ αυτήν την έννοια, δεν υπάρχει καμία από τις προϋποθέσεις γι’ αυτό, αλλά πολύ περισσότερο δεν υπάρχει μέσα στο κόμμα μας, ως ένα κόμμα της Αριστεράς, που έχει γεννηθεί από την Αριστερά.

Δεν συμμερίζομαι την άποψη λοιπόν ότι πρέπει να ρίξουμε νερό στο κρασί μας. Δεν καταλαβαίνω τι νερό πρέπει να ρίξουμε… Ευελπιστούμε ότι το 27% που πήραμε δεν είναι «μετανάστες» διερχόμενοι, για να πάνε σε άλλη «χώρα». Από πού προέρχονται; Προφανώς και από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή και Ν.Δ. Αυτό, όμως, μ’ αυτήν την έννοια, δεν δημιουργεί πρόβλημα στο να πάμε σε κάποιους ανθρώπους και να τους εξηγήσουμε με καθαρότητα τις θέσεις μας και να ακούσουμε τις αντιρρήσεις τους. Αν λοιπόν αυτήν την έννοια έχει το ότι ρίχνουμε νερό στο κρασί μας, ναι. Αν, όμως, σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτόμαστε αποκλειστικά κάποιες προσωπικότητες που συμβολικά έπαιξαν ένα ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας και ότι πρέπει αυτές να παίξουν σήμερα, τότε θα σας έλεγα ότι αυτό δεν με ενδιαφέρει προσωπικά.»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version