Εκ παραδρομής οι κατασχέσεις του κοινωνικού μερίσματος

Σε εκ παραδρομής κατάσχεση του μερίσματος προς εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών. προχώρησαν την Παρασκευή οι τράπεζες σε περιπτώσεις δανειοληπτών που δεν είχαν δηλώσει ακατάσχετο λογαριασμό.

Σεεκ παραδρομήςκατάσχεση του μερίσματος προς εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προχώρησαν την Παρασκευή οι τράπεζες σεπεριπτώσειςδανειοληπτών που δεν είχαν δηλώσει ακατάσχετο λογαριασμό.
​Ωστόσο, μόλις διαπιστώθηκε το πρόβλημα, ξεκίνησε η επιστροφή των ποσών στους λογαριασμούς, χωρίς να χρειαστεί κάποια ενέργεια από την πλευρά των καταθετών.
Ανακοίνωση αναφορικά με την εφαρμογή τουνόμου περί κατασχέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα, με αφορμή την έναρξη καταβολής του κοινωνικού μερίσματος.
​Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα,σε εφαρμογή του Νόμου το κοινωνικό μέρισμα δεν κατάσχεται, ούτε συμψηφίζεται με οφειλές και κατά συνέπεια πιστώνεται κανονικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
«Σε περίπτωση που εκ λάθους ή αβλεψίας έγινε παρακράτηση ή συμψηφισμός, αποδεσμεύεται άμεσα και αποδίδεται στο δικαιούχο» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.